Crno-beli košarkaši bez rođendanskog poklona: Luvavu nerešiva enigma za Božićev Partizan

Izvor: MozzartSport.com, 04.Okt.2015, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno-beli košarkaši bez rođendanskog poklona: Luvavu nerešiva enigma za Božićev Partizan

Beograđani poraženi u Sremskoj Mitrovici s 59:76

Imali su priliku košarkaši Partizana da pobedom časte sve navijače na dan kada sportsko društvo Partizan slavi 70 godina postojanja, ali nisu uspeli! Crno-beli su poraženi na gostovanju Mega Leksu 59:76 (11:18, 19:18, 18:17, 11:23), a najefikasniji igrač duela bio je Luvavu Kabaro koji je postigao čak 27 poena.

Prva četvrtina počela je katastrofalno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << po Partizan. Crno-beli su u toku petog minuta igre gubili s čak 2:16, ali su uspeli da se vrate u meč dobrom serijom od 9:0. Kada se pogleda tok te deonice, igrači Petra Božića mogli su da budu zadovoljni minusom od sedam poena (11:18) na kraju prve četvrtine. Najviše se isticao Timote Luvavu Kabaro koji je na početku meča pogodio dve trojke i zabeležio izuzetno atraktivno zakucavanje. Kod crno belih se u tim momentima sve vrtelo oko Vanje Marinkovića i Koste Perovića.

Otprilike na toj udaljenosti su rivali bili tokom druge i treće četvrtine. Niti su igrači Dejana Milojeviča uspevali da se odlepe (u tome su ih sprečavale tehnilčke greške u igri, čak tri puta zaredom su im suđeni koraci), niti su crno-beli uspeli da smanje prednost, najviše zbog nepreciznosti u napadu.

U četvrtoj četvrtini igrači Pere Božića uspeli su da izjednače, ali je potom Milojević zatrađio tajm-aut, posle kojetg je voda počela da ide na vodenicu domaćih. Mega je otišla na više od deset razlike i tu je bio kraj.

Na poziciji pleja u Partuzanu su se tokom celog meča menjali Aleksandar Cvetković i Andrej Magdevski, a deluje da je najbolji organizator igre bio kapiten Vanja Marinković, koji je razigravao saigrače, ali i sam pogađao. Trebalo bi istaći i Cvetkovićevu dobru šutersku formu van linije 6,75 (3/4). Kosta Perović je odigrao najbolji meč otkako se vratio u Partizan (sedam poena), a i Adin Vrabac je pokazao dobar potencijal. Ima fizičke predispozicije koje će mnogo značiti ovom mladom timu Partizana.

Mega je imala vrlo dobar šut za tri poena (44 odsto), ali i više asistencija od crno-belih (16:13).

Najbolji kod domaćina bio je pomenuti Luvavu s 27 poena i šest ubačenih trojki iz devet pokušaja, dok su kod Partizana najviše ubacili Vanja Marinković i Vrabac (po 13 poena).



---------------------------------------------------------------------------

ABA LIGA, 2. KOLO:

MEGA LEKS - PARTIZAN 76:59 (18:11, 18:19, 17:18, 23:11)

Dvorana Pinki u Sremskoj Mitrovici

Mega Leks: Simić, Aranitović 7, Đoković 2, Jaramaz 13, Veljković 1, Musić, Samardžiski 12, Pavlović, Luvavu 27, Simeunović, Nikolić 6, Janković 8.

Partizan: Cvetković 9, Aranitović, Marinković 13, Petrov, Vitkovac 4, Đumić 6,  Koprivica, Perović 7, Magdevski 3, Glišić, Vrabac 13, Milutinović 4.

(FOTO: Mega Leks)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.