Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2021, 22:11

Crno-beli feniks se izdigao iz pepela, Voler promašio pobedu pa produžetak

Partizan gubio 14 razlike u Laktašima, preokrenuo u poslednjim trenucima i stigao do velike pobede

Borba do poslednje kapi znoja u Laktašima i velika pobeda Partizana. Pokazali su puleni Željka Obradovića karakter šampiona, nisu se predavali ni posle jako lošeg izdanja u prvom poluvremenu i samo 28 obačenih poena za 20 minuta. Upalili su motore u trećoj deonici, istopili zaostatak od 14 poena i u samoj završnici došli do preokreta i pobede - 70:68.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Na samom startu se stekao utisak da nijednoj ekipi nije prijala pauza. Mora se i dodati da su pojedini prvotimci oba tima imali i obaveze u državnim timovima, Partizan je imao čak devet reprezentativaca (šest u Srbiji), pritom se letonski internacionalac Rodion Kuruc vratio sa povredom, pa ga danas nije bilo ni u protokolu.

Odigrao je Partizan jedno od najslabijih poluvremena u sezoni, pa zaostatak od sedam poena i nije delovao tako loše. Ipak, očas se u drugom poluvremenu duplirao i crno-beli su se našli u ozbiljnom problemi. Nisu mogli ništa da pogode, nije postojalo ideje u napadu, uglavnom su se oslanjali na individualne akcije i to je Igokea dobro čitala. Sa druge strane su Antabija Voler je pogađao iz nemogućih pozicija, domaćin je strpljivom igrom gradio prednost i sve do poslednjih par minuta treće deonice se činilo da drži stvari u svojim rukama. A onda su Obradovićevi puleni obojili parket u Laktašima u crno-belo. Zaigrali su daleko agresivnije u odbrani, terali ekipu Dragana Bajića da traži iznuđenja rešenja u napadu, a sa druge strane su Alen Smailagić i Zek Ledej polako topili prednost rivala. Istopili su je potpuno u samoj završnici, važnu trojku pogodio je i Kevin Panter, koji je treći kvartal proveo na hlađenju zbog samo dva ubačena poena u prvom poluvremenu. Na kraju je mladi Uroš Trifunović imao priliku da reši pitanje pobednika sa linije penala, nije pogrešio. U poslednjem napadu Igosi su očekivano poslali loptu u ruke Volera, koji je najpre promašio šut za tri poena, potom uhvatio loptu i opalio za produžetak sa zvkom sirene, ali je ponovo bio kratak.

Tvrdo se igralo od prvog minuta, vodila se velika borba za svaku loptu. Kevin Panter se ispucavao, ali nije mogao da pogodio ništa. Od pet prvih šuteva pogodio je jedan (omašio četiri trojke i poene upisao flouterom). Centar Igosa Dešon Stivens je zadavao velike probleme odbrani crno-belih, pa je ubrzo Obradović na hlađenje poslao i Balšu Koprivicu, a na teren Alena Smailagića. To je urodilo plodom, igralo se u mini-serijama u prvom kvartalu, na kraju su crno-beli izašli kao pobednici i sa pola koša prednosti otišli na odmor.

Dobro je Partizan zatvorio prvu deonicu, a u istom ritmu počeo i drugi. Tako je napravio seriju 9:0, a posle trojke Trifunovića stekao i nešto komforniju prednost sredinom druge četvrtine (25:17). Usledio je tajm-aut Dragana Bajića, posle kojeg se usijao Antabija Voler. Zategli su domaći igrači odbranu, a Amerikanac je pogađao sve na drugoj strani parketa. Očas se istopila prednost gostiju, a Igosi su poluvreme zatvorili serijom 18:3 i na odmor otišli sa sedam poena viška (35:28). Mučio se Partizan u napadu, pa je najbolji strelac Obradovićeve ekipe posle 20 minuta igre bio Smailagić sa šest poena (četiri sa linije penala).

Nastavila je Igokea sa odličnom igrom, Voleru su se pridružili Jošilo i Starks i trojkama odlepili domaćina na +14 za samo dva i po minuta igre u trećem periodu. Ali nije se Partizan dao predati. Tražio je Obradović pravu kombinaciju, u napadu su dobar posao odrađivali jedino Smailagić i Trifunović, a onda su ih pokrenuli Madar i Avramović. Leteli su izraelski i srpski reprezentativac po terenu, blistali u odbrani, te su crno-beli serijom 7:0 u finišu deonice prepolovili zaostatak.

U poslednjem kvartalu se očekivano vodila lavovska borba. Kao da je plej-of utakmica u pitanju. Partizan je činio sve u svojoj moći da stigne do preokreta, a Igokea krajnjim naporima pokušavala da ga zadrži. Činilo se posle mini-serije domaćina od 6:0 da su crno-beli ostali bez goriva, ali Alen Smailagić je još jednom pokazao da je za dres Partizana spreman da ostavi srce na parketu. Ulio je novi život Obradovićevoj ekipi, najpre efektnim zakucavanjem podigao energiju, a onda je trojkom približio na smao dva poena zaostatka.

Upali su gosti u kontra ritam, pravili grešku za grešku, nisu se snalazili sa agresivnom odbranom rivala, koji je ipak na vreme upalio motore. Posle izgubljene lopte Volera na ulasku u 37. minut, Ledej je zakucao i poravnao rezultat (63:63). Usledio je hladan tuš na drugoj strani i trojka iz ugla Marka Jošila, kojom je domaćin prekinuo seriju Partizana od 10:0. A onda se Panter pojavio ni od kuda i trojkom doneo novo izjednačenje. Zasrljali su i jedni i drugi u narednim napadima, a onda je na 14 sekundi do kraja Trifunović izašao na liniju penala. Nije zadrhtala ruka mladom srpskom reprezentativcu, pogodio je oba penala. Branili su crno-beli poslednji napad i nisu pogrešili. Voler je preuzeo odgovornost, promašio najpre težak šut za tri, a potom i za dva poena i sve je bilo gotovo u Laktašima.

Uskoro opširnije...

ABA LIGA - 10. KOLO

Petak

Split - Borac 66:88

/Perković 13 - Pecarski 26/

Subota

Mornar - Mega Mozzart 79:75

/Gordić 14 - Matković 16/

Igokea - Partizan

21.00: (1,20) FMP (19,0) Krka (5,00)

Nedelja

12.00: Cedevita Olimpija - Zadar

21.00: Budućnost - Studentski centar

Ponedeljak

18.00: Crvena zvezda - Cibona

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.