Čović: Za razliku od Partizana, Zvezda podržava večitog rivala

Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2016, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Za razliku od Partizana, Zvezda podržava večitog rivala

“Ubačena nam je žiška da se svađamo između sebe, ali dovoljno smo iskusni da to ne radimo“, kaže prvi čovek crveno-belih

Crvena zvezda u Evroligu, Mega ili Partizan u Evrokup. Takav je bio plan pre nego što je Fiba krenula u frontalni napad na Evroligu i sve klubove koji su se nadali i još se nadaju učešću u tom takmičenju, pa i Evrokupu. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Situacija se u međuvremenu drastično zakomplikovala, pa je Fiba naložila nacionalnim savezima da suspenduju timove koji potpišu učešće u Evrokupu. Ako se to i dogodi teoretski u vodu pada i ugovor koji je sa preduzećem ECA potpisala Jadranska liga što bi moglo da utiče i na klubove evroligaše. Prvi čovek Crvene zvezde stoga je kategoričan: Fiba je preterala!

"Fiba ne može sada da kažnjava klubove kad ona nije uspela da reši problem. Ni klubovi ni savezi ne treba da rešavaju taj rat na relaciji Fibe i Evrolige. Smešna je odluka gurnuti saveze da sankcionišu klubove, po sistemu ucena. Pa onda mi ne moramo da dajemo igrače reprezentacijama? To se zaboravlja", kaže Čović u izjavi za emisiju OKO na Radio-televiziji Srbije.

Nastavlja u dahu.

"Ovo što Fiba traži ne nesprovodivo. Da suspendujete 14 reprezentacija sa Evropskog prvenstvo? Pa ko da igra? Andora i Kosovo? Pa moraće Fiba da doplati nekome da prenosi te mečeve. Baš će biti interesantno prvenstvo. Ako im uspe, prvi ću da im čestitam. Ali ne urade to treba sami da odu. Dajte ljudi, nemojte da pravimo haos, koji je već napravljen".

Crvena zvezda je ovaj put zauzela jasan kurs - na strani Evrolige, a protiv Fibe.

"Što se nas tiče ne podržavamo ove odluke. Ima još vremena da Fiba i Evroliga nađu zajednički jezik".

Čović, dakle, deluje prilično sigurno da će Zvezda igrati Evroligu. A šta se dešava sa Evrokupom i Fibinim ultimatumom?

"Ne znamo ko će da igra Evrokup. Mega treba da odluči da li hoće da igra ili ne, pa je tako ubačen i Partizan u celu priču. Razumem i odluku KSS (najavu suspenzije za sve klubove koji potpišu igranje za Evrokup), možda bih i ja tako da sam na njegovom čelu. Ali neću duel sa njima. Nama je ubačena ’žiška’ da se svađamo između sebe, a dovoljno smo iskusni da to ne radimo. Nećemo to. I naravno da naši klubovi treba da igraju Evrokup, a živo  me interesuje kako to Savez posle neće da prizna sopstvenu ligu?", pita se Čović i zaključuje.

"Zvezda podržava Partizanovu odluku da igra Evrokup. To je dobro i za srpsku i za evropsku košarku. Za razliku od Partizana, koji nas verovatno ne bi podržao".

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.