Cerovčani slavili u Drenovcu

Izvor: KGsport.info, 09.Maj.2016, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cerovčani slavili u Drenovcu

Aleksandar Nešović ((8) postigao drugi gol za Borac, ali je ekipa ostala bez bodova

U 26. kolu Prve gradske lige Kragujevca Borac je izgubio bodove na svom terenu od bivšeg zonaša Partizana iz Cerovca. Bio je to drugi poraz Drenovčana (3:4)  kod kuće u prolećnom delu prvenstva, ali su sa gostovanja doneli šest bodova i kako obećavaju neće imati problema oko opstanka u ligi.
Posle poraza na startu od Ćave u Drenovcu, fudbaleri Borca dobro su krenuli >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << sa novim trenerom Draganom Lazarevićem. Iz osam susreta osvojili su 18 bodova i „fenjer“ prepustili Šumadincu KG iz Velikog Krčmara. Pobedili su u Pajazitovu ekipu Mladosti i Srbiju u Ilićevu, ali su u duelu sa Ceovčanima juče poklekli na svom terenu.
Ekipa Partizana, koja je, takođe, u donjem delu tabele, odigrala je efikasnije, posebno u prvom poluvremenu. Iskoristila je greške u odbrani domaćina, kada je sa tri pogotka obezbedila veliku prednost, koja je odlučila pobednika. Posebno se istakao Aleksandar Dakić „het-trikom“, koji je u 15. minutu iskoristio „poklon“ beka Marka Jankovića i  doveo Cerovčane u vođstvo. Na 2:0 povisio je Goran Andrović u 28. minutu, a nekoliko minuta kasnije posle kontranapada i dubinske lopte  brzonogi Dakić svojim drugim pogokom omogućio je svojoj ekipi da na odmor ode sa velikom prednošću od tri gola.
Domaći  igrači su se propisno ispromašivali, ali su se „probudili“ tek početkom drugog poluvremena, što se pokazalo da je bilo kasno. U 48. minutu kapiten Borca Mileta Slović posle solo prodora smanjio je prednost gostiju na 3:1. Dvadesetak minuta kasnije Aleksandar Nešović dobro je reagovao na drugoj stativi  na centaršut rezerviste Predraga Karanovića sa desne strane i povratio je nade domaćina da može i do preokreta.  Međutim, svojim trećim pogotkom na utakmici raspoloženi napadač gostiju Dakić u 77. minutu je to demantovao i iz dva puta uspeo da savlada golmana Drenovčana  Lazara Panića i povratio prednost Partizana na 4:2.
Finiš utakmice pripao je fudbalerima domaćeg tima, koji su pokušali da sustignu prednost Cerovčana, ali nisu uspeli. Tri minuta pre kraja susreta rezervista Predrag Karanović je sa bele tačke samo ublažio poraz Borca na 3:4.
Bila je ovo dobra utakmica sa dosta pogodaka. Partizan je iskoristio naše greške u odbrani i došao do prednosti, koju smo morali da jurimo. Stvorili smo više šansi, od kojih smo iskoristili samo tri, a da su Nikolić, Slović i Vranić bili precizniji u završnici rezultat je mogao da bude i povoljniji u našu korist. Međutim, mislim da smo izašli iz opsane zone i sa lakšim rasporedom u nastavku prvenstva očekujemo da ćemo uvećati bodovni saldo – rekao je za naš portal Dragan Lazarević, trener Borca.
BORAC (D) – PARTIZAN (C) 3:4 (0:3)
Igralište: FK Borac u Drenovcu.
Gledalaca: 50.
Sudija: Filip Petronijević.
Pomoćnici: Stefan Jovanović, Nikola Živković (svi iz Kragujevca).
Strelci: Slović u 48, Nešović u 68. i Karanović iz jedanaesterca u 87. za Borac, a Dakić u 15, 35. i 77. i Andrović u 27. minutu za Partizan.
Žuti karton: Dajić (Partizan).
BORAC: Panić, Vlašković (Karanović), Janković, Nešović, Jurišević, Čpajak, Nikolić, Marković (Arsić), Slović, Vranić, Lazarević (Nešović).
PARTIZAN: Milanović, Dajić, Stolić, Vasiljević, Mirić (D. Garić), Dakić (Savić), N.Jovanović, Kulidžan, Andrović (N. Garić), Lalić, D. Jovanović.
U otalim susretima 26. kola Prve gradske lige postignuti su sledeći rezultati: Pobeda Beloševac – Vinogradi DB 3:2, Mladost (P) – Sloga (D) 2:0, Ćava – Vodojaža 3:2, Maršić – Srvija 0:1, Kolonija – Šumadinac KG 4:2, Sloboda – Sušica 2:1, Budućnost (R) – Jadran 2:0, a slobodna je bila ekipa Jedinstva.
Posle pobede u Drenovcu Partizan je sa 31. bodom na 11. a Borac sa tri boda manje na 15. mestu na tabeli.
U narednom kolu Partizan dočekuje Slobodu iz Grbica. U ostalim susretima sastaju se: Budućnost (R) – Pobeda Beloševac, Jadran – Jedinstvo, Sušica – Kolonija, Šumadinac KG – Maršić, Srbija – Ćava, Vodojaža – Mladost (P), Sloga (D) – Vinogradi DB, a slobodan je Borac.
U Drugoj gradskoj ligi  Kragujevca Zastava je iznenadila Seljaka u Cvetojevcu pobedom od 2:1 i donekle se iskupila za poraz u prethodnom kolu na Bubnju od lidera na tabeli Šumadije 1934 iz Drače. U ostalim susretima 19. kola postignuti su sledeći rezultati: Šumadija 1934 – 21. oktobar 8:1, Divostin – Kremenac 2:0, Žeželj – Košutnjak 5:1, Azbest – Hajduk 4:1, Kutlovo – Botunje 5:0.
U vođstvu je i dalje Šumadija 1934 sa 48 ili pet bodova više od Kutlova.
U narednom kolu Šumadija je gost Košutnjaka, a u ostalim susretima sastaju se: Kremenac – Bagremar, Botunje – Azbest, Hajduk – Žeželj, 21. oktobar – Seljak – Cvetojevac, Zastava – Divostin, a  Kutlovo je slobodno.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.