Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2021, 23:51

Cedeviti pripala drama u Španiji, Huventud sa plus 30 pregazio Trento

Uspešan start abaligaša u Evrokupu

Pored utakmice Hamburg – Partizan, u kojoj je učestvovao jedini srpski predstavnik i zabeležio pobedu, večeras su odigrana još četiri susreta u Evrokupu. Turk Telekom je bio bolji od Levaloa, Huventud je pregazio Trento, Valensija je srušila Promiteas, a još jedan tim iz ABA lige – Cedevita Olimpija je posle veoma neizvesne završnice uspela da izvuče trijumf protiv Gran Kanarije - 77:79.

Slovenačka ekipa je gubila >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tokom većeg dela poslednje četvrtine, ali se mnogo bolje snašla u dramatičnoj završnici pa se kući vraća sa bodovima u koferima. Melvin Edžim je smanjio zaostatak, a onda je Pulen pogodio trojku i 42 sekunde pre kraja doneo izjednačenje. Još dva slobodna bacanja Edžima dovela su Cedevitu na korak do pobede. Ipak, morali su još malo da strepe jer su protivnici imali još šanse da preokrenu. Međutim, nije Gran Kanarija uspela da se izvuče, dva puta je promašio Enis, pa je pobeda ostala u rukama Cedevite. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džejkob Pulen sa 27 poena, a na drugoj strani Nikolas Brusino sa 20.

Prošle sezone španska Valensija je igrala Evroligu, a sada je ponovo u drugom po rangu evropskom takmičenju, koje je započela dvocifrenim trijumfom protiv grčkog tima – 92:82. Iako je tokom većeg dela utakmice španska četa bila u vođstvu, nije joj rival dozvolio da dođe do glatke pobede. Prišli su Grci na šest razlike na dva minuta i 50 sekundi pre kraja, ali su momci iz Španije uspeli da odbiju taj nalet i zabeleže trijumf bez neizvesne završnice. Predvodio ih je Luis Lajberi sa 23 poena i osam uhvaćenih lopti. Pogodili su 11 trojki iz 28 pokušaja, skupili 38 skokova i 21 asistenciju. Na drugoj strani su tri igrača zabeležila po 13 poena – Rogkavopulos, Gadi i Majls.

Huventud je bio veoma ubedljiv protiv italijanskog Trenta – 86:56. Španski tim je imao tri košarkaša sa 13 poena na kraju susreta. To je bio trio TomićBrodžijanski Para. Birgander je dodao 12 poena. U poraženom timu je jedini dvocifreni bio Džordan Karolajn sa 12 poena. Ovi timovi su u A grupi, baš kao i Partizan i Hamburg, a i Turk Telekom i Levaloa, koji su večeras odmerili snage.

Turski klub je zabeležio trijumf – 73:65 i tako u pobedničkom raspoloženju započeo evropski put ove sezone.

EVROKUP

Utorak

Turk Telekom - Levaloa 73:65

/Perez 18 - Kamings 26/

Hamburg - Partizan 97:106

/Homsli 21 - Panter 26/

Trento - Huventud 56:86

/Karolin 12 - Tomić 13/

Valensija - Promiteas 92:82

/Lajberi 23 - Gedi 13/

Gran Kanarija - Cedevita Olimpija 77:79

/Brusino 20 - Pulen 27/

Sreda

18.30: Lokomotiva Krasnodar - Andora

19.00: Bursa - Virtus Bolonja

19.30: Ulm - Budućnost

20.00: Burg - Venecija

20.15: Slask - Lijetkabelis

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.