Cedevita se pribojava Partizana

Izvor: Mondo, 28.Sep.2018, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cedevita se pribojava Partizana

Trener Sito Alonso i centar Andrija Stipanović ističu da su crno-beli "neugodna ekipa, puna energije".

Španski stručnjak Sito Alonso i ekipa Cedevite imaće u subotu (20.00, prenos na Areni sport 2 na mts tv) ozbiljan test protiv Partizana, na startu ABA lige 2018/19.

Zagrepčani su tokom leta uložili veliki novac, doveli brojne igrače koji nikada nisu nastupali na ex-YU parketima i trenera sa drugačijom filozofijom od one koju gaji većina njegovih konkurenata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Na ABA Superkupu u Laktašima se videlo da je pred njima još mnogo rada i navikavanja, pre svega na fizički kontakt kao jedno od osnovnih obeležja igre u regionalnoj ligi. Eventualni poraz od Partizana verovatno bi označio "uzbunu" u taboru aktuelnog prvaka Hrvatske...

"Naporno smo radili mesec i po dana i ovo je za nas vrlo važna utakmica. Svesni smo da smo u procesu izgradnje tima, tako da i nakon nje moramo da nastavimo da treniramo. Odmah počinje i Evrokup, raspored će biti težak, ali moramo da izgradimo hemiju i timski duh", izjavio je Alonso.

Alonso je video crno-bele u duelima sa Mornarom i Budućnošću, gde je shvatio da ima razloga za maksimalan oprez.

"Partizan mi deluje kao ekipa puna energije, naročito zbog brojnih mladih igrača. Jaki su na poziciji plejmejkera, sa Nikolićem i Pejdžom, takođe i pod košem, gde su Gagić i Lendejl... Dobro su igrali na ABA Superkupu, što nas opominje da u utakmicu uđemo sa maksimalnom energijom, jakim intenzitetom i vrlo čvrsto, uz dobru podršku sa tribina".

Cedeviti ide na ruku tradicija, jer su od Partizana kao domaćini izgubili samo jedan od dosadašnjih 13 mečeva. Bilo je to pre pet i po godina, kada su crno-beli košem Dragana Milosavljevića slavili rezultatom 77:76.

"Partizan ima stvarno dobru ekipu. Mislim da će biti jako neugodni, ali i dalje verujem u naš kvalitet. Ako budemo 100 odsto koncentrisani i ako damo sve od sebe, mislim da će pobeda otići na našu stranu", rekao je iskusni centar Andrija Stipanović.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.