Čavić dobro podneo operaciju

Izvor: Politika, 22.Jul.2010, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavić dobro podneo operaciju

Milorad Čavić posle operacije diskus hernije u Budimpešti biće na dvomesečnoj terapiji. O tome kako je naš najbolji plivač podneo operaciju i šta sledi Petar Popović, direktor Partizana i stručnjak koji je od prvog dana video u Čaviću svetski potencijal, kaže:

– Čavić je zadovoljan što je to završio. Istina, želeo je da pliva na Evropskom prvenstvu početkom narednog meseca u glavnom gradu Mađarske, da donese Srbiji još medalja i radosti, ali nije vredelo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Sad je u onoj najtežoj fazi posle operacije, kad ga sve boli, međutim, to, ipak, dobro podnosi. Lekar koji ga je operisao je, takođe, zadovoljan postoperativnim tokom. U Budimpešti će ostati još nekoliko dana, a onda dolazi u Beograd. Na terapiji će biti dva meseca, tako da bi od oktobra počeo da se vraća plivanju.

O tome zašto operacija nije obavljena u našoj zemlji i šta je dovelo do problema s leđima Popović je ovako objasnio:

– Ta operacija se radi i kod nas, ali na klasičan način, što mu nije odgovaralo zato što u tom slučaju oporavak traje duže. U Budimpešti je to urađeno laproskopijom, neinvezivno. Sada je najvažnije da ojača leđne i trbušne mišiće. Plivanje delfinovim stilom upravo njih najviše opterećuje, pa je zato i došlo do ovog zdravstvenog problema.

Posle oporavka pred Čavićem su dva velika izazova. To su Svetsko prvenstvo iduće godine u Šangaju i Olimpijske igre 2012. u Londonu.

I. C.

objavljeno: 22/07/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.