Ćakić: Sa velikim očekivanjima Mega dočekuje plej-of

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 14:22

Ćakić: Sa velikim očekivanjima Mega dočekuje plej-of

Generalni menadžer Mege Goran Ćakić je, sumirajući utiske iz dosadašnjeg dela ove sezone, izrazio veliko zadovoljstvo učinjenim.

"Posle 2016. godine ponovo smo izborili plasman u plej-of ABA lige. Ove godine zabeležili smo i fantastičan niz pobeda, pošto smo u 10 utakmica tokom drugog dela sezone u regionalnom takmičenju upisali čak devet pobeda. To je svojevrsni rekord kluba, a izgubili smo samo od Partizana koji se bori za učešće na Fajnal-foru Evrolige. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zadovoljni smo plasmanom na šesto mesto u ABA ligi u konkurenciji vrlo kvalitetnih i znatno iskusnijih timova, što nije bilo nimalo lako, i sa velikim uzbudjenjem očekujemo start plej-ofa", rekao je Ćakić.

Mega će u četvrtfinalu plej-ofa ABA lige igrati protiv Budućnosti.

"Posle nešto rezultatski lošijeg prvog dela sezone, što je donekle bilo i očekivano zbog novog i veoma mladog tima kao i promene skoro celokupnog stručnog štaba na čelu sa Markom Baraćem, predan rad i strpljenje su se isplatili. Drugi deo sezone smo odigrali sjajno, pozicinirali smo se u gornjem delu tabele i na tome čestitam igračima, stručnom štabu i svim ljudima u menadžmentu kluba", naglasio je Ćakić.

Prvi operativac kluba je najavio da će protiv Budućnosti u četvtfinalu plej-ofa ABA lige Mega kao domaćin igrati u Sremskoj Mitrovici.

"To će biti mali omaž našem poslednjem učešću u doigravanju regionalnog takmičenja 2016. godine kada smo kao domaćini igrali u Srmeskoj Mitrovici. I tada smo za protivnika u polufinalu imali ekipu iz Podgorice, bili smo bolji i potajno se nadamo da bi i rezultat mogao da bude isti. Radujemo se što ćemo ponovo igrati pred Mitrovčanima, koji su nam i ove sezonsiguran sam da će hala biti ispunjena do poslednjeg mesta i da ćemo svi zajedno uživati u utakmici", dodao je Ćakić.

Potvrda vrhunskog rada sa talentovanim igračima i to godinama unazad, po čemu je Mega postala i te kako prepoznatljiva u celom svetu, stigla je i ove sezone kroz priznanje Nikoli Đurišiću koji je izabran za najboljeg mladog igrača ABA lige. Zanimljivo je da je ovo treća godina uzastopno da ovu laskavu titulu dobijaju igrači Mege na osnovu glasanja trenera, novinara i navijača. Posle Filipa Petruševa i Nikole Jovića, među laureatima se našao i Nikola Đurišić.

"Ovo je osma godina kako se dodeljuje ovo priznanje, a Mega ima četiri dobitnika. Podsetiću da je i Nikola Jokić dobio ovo priznanje 2015. godine. Takodje, medju dobitnicima je bio i Goga Bitadze, koji je 2019. godine na polusezoni na pozajmicu otišao u Budućnost, a prethodno je dve i po godine nosio dres Mege. Kao ekipa kojoj je imperativ, pored dobrih rezultata, razvoj i afirmacija maldih igrača, piznanje koje je DJurišić dobio je još jedna potvrda kvaliteta našeg rada, ali i ispravnosti sistema koji smo uspostavili. Za sve nas u klubu i njega lično ovo priznanje će biti motiv više da se nastavi sa predanim radom i njegovim daljim košarkaškim razvojem", dodao je Ćakić.

OKK Beograd je kao razvojni tim Mege postao nezaobilazna stepenica u sazrevanju talentovanih igrača. Popularni "klonferi" su ove sezone takodje napravili iskorak više plasmanom u Superligu Srbije.

"Igra i rezultati OKK Beograda su veliki uspeh. Čestistke zaslužuje stručni štrab na čelu sa Vuletom Avdalovićem, jer su napravili veliku stvar sa igračima koji su mahom rodjeni 2004. i 2005. godine koji su bili nosioci i koji su tokom sezone vidno napredovali. To je pre svega i osnovni cilj kako bi što spremniji dočekail prelazak u seniorski tim Mege, a ovaj plasman u Superligu dokaz je da su na pravom putu. Ovo je peta godina naše saradnje sa OKK Beogradom koja se pokazala kao pun pogodak i koja je postala jako bitan deo našeg sistema", konstatovao je Ćakić.

I mladje kategorije Mege ostvaruju odlične rezultate i idu ka zacrtanom cilju. Juniori su izborili plasman na Fajnal-ejt Evrolige, pa će u Kaunasu biti u prilici da brane titulu osvojenu prošle godine, a ponovo je osvojena i junirska ABA liga.

"Da ne budemo lažno skromni, ciljevi su nam najviši i na to nas obavezuju rezultati iz prethodnih sezona. Prvi korak je učinjen na kvalifikacionom Evroliginom turniru u Beogradu gde smo posle možda i najuzbudljivije utakmice ikada u finalima bili bolji od Crvene zvezde i tako overili kartu za Fajnal-ejt u Kaunasu. Želja nam je da ponovimo uspeh iz prošle godine. Titulu juniorske ABA lige u Laktašima smo odbranili prilično dominantno, a predstoje nam i završnice juniorskog, kadetskog i pionirskog nacionalnog prvenstva gde takodje imamo najviše ambicije", poručio je Ćakić.

Mega je van američkog kontinenta najuspešniji klub po broju draftovanih igrača. Prema nekim najavama brojka od 15 biranih igrača u najkvalitetniju ligu sveta mogao bi biti dodatno uvećan.

"Početak jula i NBA draft je za nas, kako to volimo da kažemo, pravo finale sezone. Tada naš rad još jednom izlazi na videlo i to na najvećoj košarkaškoj pozornici - u NBA ligi. Nadamo se da ćemo i ove godine imati uspeha kao i prethodnih sezona", zaključio je Ćakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.