ČUDAN PUT PARTIZANOVOG MIKIJA: Sada je napadač, a nekada je igrao na DRUGOJ STRANI terena

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2017, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUDAN PUT PARTIZANOVOG MIKIJA: Sada je napadač, a nekada je igrao na DRUGOJ STRANI terena

Crno-beli se nalaze na pripremama u Sloveniji.

Leandre Tavamba nedavno je potpisao ugovor sa Partizanom, a već je i zaigrao. U prijateljskoj utakmici, protiv BSK, Kamerunac je bio na terenu, a sada mu u narednim danima predstoji novo dokazivanje šefu stručnog štaba Marku Nikoliću. Iako je nov u taboru crno-belih, Tavamba je dobio nadimak - Miki.

- Čudan nadimak, je l' da? Kako to obično biva u klubovima, odmah se dobije nadimak od saigrača, a kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << im je i Leandre i Tavamba zvučalo teško za svakodnevnu kombinaciju postao sam Miki. Nema veze ni sa imenom, ni sa prezimenom, ali mi odgovara. Fudbal se igra zbog navijača i raduje me što su Grobari vatreni. Do sada u karijeri nisam imao prilike da igram pred mnogo publike. Nadam se da će mi skandirati: "Miki, Miki!" i jedva čekam da dođe taj dan. Razmišljam samo o Partizanu i ne bih imao problem da ostanem u njemu do kraja karijere ukoliko budem radio dobro ono zbog čega sam doveden - rekao je Tavamba za Večernje novosti, a zatim otkrio jedan veoma zanimljiv detalj iz karijere.

- Ako trener traži od mene mogu i golman da budem, nikakav problem. U reprezentaciji Kameruna do 20 godina sam igrao štopera. Ta pozicija je bila deficitarna, pitao me da li mogu, i ostao sam u defanzivi do kraja kod njega. Tako da mi neće biti problem ako Nikolić bude tražio nešto slično. Stalno sam gladan gola, ta želja me stalno vuče napred, tako da bih uvek izabrao gol pre asistencije. Nemam neku brojku u glavi, ne limitiram sebe nikad. Hoću da postignem što je više moguće golova, ako je 10 u redu, ako je 15 još bolje - završio je momak koji će tokom proleća činiti napadački tandem sa Urošem Đurđevićem.

Crno-bele u 15 časova očekuje prva test utakmica, u Sloveniji, protiv Kopra.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.