CRNO-BELI SE MALO KOCKALI, ALI IPAK POBEDILI MEGU: Partizan u polufinalu Superkupa

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2023, 17:04

CRNO-BELI SE MALO KOCKALI, ALI IPAK POBEDILI MEGU: Partizan u polufinalu Superkupa

Naredni protivnik Igokea sutra od 15 časova.

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale ABA Superkupa pošto su savladali ekipu Mege sa (25:25, 26:18, 16:24, ). Crno-beli će u polufinalu sutra od 15 časova igrati protiv Igokee koja je savladala Cedevita Olimpiju.

Uvodni minut bili su obeležni promašajima, da bi Mega uspela da stigne do vođstva koje je Partizan brzo anulirao pa se praktično >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do kraja prve četvrtine igralo u egalu, a rezultat je na prvom malom odmori bio 25:25. Partizan se raspucao u drugoj četvrtini iza linije za tri poena, postigao ih je čak šest i u jednom trenutku imao pogođenih osam iz 12 pokušaja i maksimalno vođstvo 49:33. Ipka, malo po malo Mega je uspela da smanji zaostatak za crno-belima, a na velikom odmoru je taj minus bio jednocifren (51:43).

Pauza nije uticala na Meginu igru pa su izabranici Marka Baraća i dalje smanjivali zaostatak, mada je Partizan i dalje uspevao da zadrži prednost 60:51 u 25. minutu. Nastavila je Mega da igra dobro, Partizan se mučio u napadu i u 28. minutu Mega je posle Topićevih 2+1 stigla do izjednačenja 62:62, a nerešno je bilo i na ulasku u poslednju četvrtinu 67:67. Odlična rola Kaminskog na startu poslednje četvrtine uzu trojku Pantera donela je ponovo prednost Partizanu 76:71 u 34. minutu. Tu prednost crno-beli više nisu ispuštali. Mega je pokušala da ponovo stigne zaostatak i učini završnicu neizvesnom, da bi Smailagić zakucavanjem dva minuta pre kraja doneo crno-belima vođstvo 83:75, da bi Ledej minut pre kraja pogodio za 85:75 i definitvno stavio tačku na meč.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.