ČOVIĆ PECNUO PARTIZAN: Žao mi je, ali ni mi nismo kao prvi igrali Evroligu! Biće opet isti timovi u eliti

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2020, 18:31

ČOVIĆ PECNUO PARTIZAN: Žao mi je, ali ni mi nismo kao prvi igrali Evroligu! Biće opet isti timovi u eliti

Predsednik Crvene zvezde bez dlake na jeziku.

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović pričao je o nastavku Evrolige gostujući u emisiji "Fokus" na televiziji B92, a iskoristio je priliku i da pecne večitog rivala.

Iz Partizana od momenta prekida ABA lige zbog pandemije korona virusa apeluju da bi titula regionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvaka trebalo da se njima dodeli zbog toga što su prvi na tabeli ili da se sezona nastavi, ali Nebojša Čović je imao spreman odgovor na to.

- Ako se sezona nastavi igraće se do kraja regularnog dela, pa onda Fajnal-ejt. Ukoliko se ne nastavi onda se sezona ne piše, odnosno ponavlja se. Žao mi je, možda je neko tužan. I mi smo ranije bili prvi u ABA ligi u regularnom delu, pa nismo imali direktno mesto u Evroligi - pecnuo je Čović večitog rivala.

Potom se osvrnuo na to što se veliki broj američkih košarkaša vratio u domovinu.

- Što se nas tiče, imamo potvrdu da će se stranci vratiti, ali ne znamo da li će moći. Veliko je pitanje zbog saobraćaja iz SAD. Tamo mora da se spusti kriva, to će se desiti, prema najavama, tek u drugoj polovini septembra. Situacija je šarena. Postoji i primer Makabija, ima 14 Amerikanaca koji nisu u Izraelu. Ukupno ih ima 90 u Evroligi i ako se ne vrate ugrožena je regularnost.

Beograd se kandidovao da bude domaćin završnice Evrolige.

Evroliga još meri, Beograd je ozbiljan kandidat. Što se tiče organizacije događaja tu nema problema, Beograd je bez premca u tome. Tu nema nikakvih mistifikacija, vidim da mnogi to povezuju sa Zvezdom

Prvi čovek tima sa Malog Kalemegdana je na kraju istakao da ABA liga zaslužuje više od jednog mesta u elitnom takmičenju.

- Ja bih da Zvezda i Partizan budu u Evroligi, pa i još neki klub ako je moguće. Naš region zaslužuje dva mesta - poručio je Čović.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Jovana Đorđević, supruga Filipa Đorđevića.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.