Buran remi u Jagodini, Partizan na -21 od Zvezde

Izvor: B92, 08.Nov.2015, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buran remi u Jagodini, Partizan na -21 od Zvezde

Fudbaleri Jagodine i Partizana odigrali su nerešeno 2:2, u poslednjoj utakmici 17. kola Superlige Srbije.

Partizan je u Jagodini bio blizu novog poraza, ali je ipak uspeo da osvoji bod iako je gubio 2:0 i imao igrača manje.

U samom finišu obe ekipe igrale su na pobedu, a domaći tim je propustio nekoliko stopostotnih šansi da osvoji tri boda. Na kraju je ostalo 2:2, što je rezultat koji verovatno neće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zadovoljiti nijednu ekipu.

Sastavi:

Jagodina:
Nikolić Đ, Martinović, Savković, Gašić, Filipović, Miladinović, Marić, Knežević, Kjeremeh, Popović, Nikolić U.

Partizan: Kljajić, Vulićević, Ćirković, Fabrisio, Badalovski, Jevtović, Babović, Lukić, Grbić, Stevanović, Božinov.

Do ovog kola poslednjeplasirani tim na tabeli ostvario je tek drugu pobedu u sezoni i naneo novi udarac već posrnulom šampionu Srbije.

Ekipa Ljubinka Drulovića nastavila je sa očajnim igrama i sada na šestom mestu na tabeli ima 25 bodova, čak 22 manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

Trener crno-belih imao je mnogo kadrovskih problema pred duel u Jagodini, a domaći tim je to u prvom poluvremenu u potpunosti iskoristio. Uz to, Jagodini je pomogao i Petar Grbić koji je zbog udaranja protivničkog igrača dobio crveni karton u finišu prvog dela.

Nikolić je pogodio u 10. minutu, a Popović je doneo velikih 2:0 na poluvremenu u 44. minutu. Ipak, Partizan je u nastavku uspeo da se vrati. Valerij Božinov smanjio je u 75. minutu, a Babović je sjajnim golom sedam minuta pre kraja postavio konačan rezultat.

U samom finišu meča Jagodina je propustila nekoliko velikih šansi da ipak osvoji sva tri boda protiv šampiona Srbije.

Tok meča:

Već u trećem minutu Jagodina je prvi put zapretila. Martinović je pokušao udarcem sa distance, ali je golman Partizana Kljajić uspeo da interveniše.

Domaći tim od starta se opredelio za ofanzivnu taktiku i to mu se isplatilo u 11. minutu. Odličnu akciju Jagodinaca po desnoj strani završio je Nikolić koji se sjajno ubacio na drugoj stativi.

U ekipi Partizana se u prvih 20-ak minuta najviše isticao Grbić, ali nije imao pravu podršku saigrača, pa je Jagodina bila mnogo konkretnija i opasnija. U 27. minutu Kljajiću je zapretio i Filipović, šutirao je sa oko 20 metara, ali je lopta otišla za malo iznad gola.

Minut kasnije uzvratio je Alen Stevanović na drugoj strani, ali njegov pokušaj nije previše namučio golmana Jagodine Nikolića.

Partizan je preuzeo inicijativu sredinom prvog poluvremena, ali nije uspevao ozbiljnije da ugrozi gol Jagodinaca.

Odbrana domaćina bila je dobro organizovana i uspevala je bez većih problema da zaustavi pokušaje Božinova, Grbića i Babovića.

Iz polukontre je Jagodina u 34. minutu mogla lako da dupplira prednost. Savković je bio u prilici, bio je u odličnoj siatuaciji iskosa sa leve strane, ali je promašio. Utisak je ipak da je igrač Jagodine u ofsajd poziciji prihvatio loptu.

U 36. minutu i Gašić je imao priliku. Posle prekida sa desne strane odlično se ubacio ispred Fabrisija, ali ipak nije bio dovoljno precizan.

Četiri minuta kasnije Petar Grbić je dobio crveni karton zbog udaranja Kneževića. Fudbaler Jagodine je rukama držao napadača Partizana koji je laktom nesportski reagovao i isključen je.

Samo četiri minuta kasnije Jagodina je iskoristila brojčanu prednost. Mladen Popović pogodio je za 2:0 i to posle odlične akacije domaće ekipe iz kornera. Popović je ostao sam na petercu i lako je glavom savladao Kljajića.

Usledilo je divljanje navijača Partizana koji su ubacivali baklje na južnoj tribini. Posle nekoliko minuta meč je nastavljen, a Jagodina je lako sačuvala prednost do velikog odmora.

Partizan je počeo ofanzivno nastavak iako je imao igrača manje, ali ipak nije uspevao da dođe do prilike sve do 62. minuta. Valerij Božinov dobio je odličnu loptu, izašao je sam ispred golmana Jagodine, ali nije uspeo da ga savlada i crno-beli su dobili samo korner.

Čuvala je dugo prednost Jagodina, ali 16 minuta pre kraja Partizan se vratio u meč. Domaći tim bio je neoprezan u odbrani, posle prekida sa desne strane i gužbve u kaznenom prostoru Valerij Božinov je ostao sam na petercu i glavom je zatresao mrežu.

Novu priliku bugarski napadač imao je 10 minuta pre kraja. Ilić ga je odlično proigrao, ali ipak udarac Božinova nije bio dovoljno snažan. U nastavku akcije posle kornera je Ćirković pogodio prečku, a Božinov posle odbitka nije uspeo da izjednači.

Sedam minuta pre kraja Partizan je ipak uspeo da izjednači. Ninković je proigrao Babovića koji je fantastičnim udarcem iz prve pogodio pod prečku i doneo svom timu izjednačenje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.