Budućnost zrelija od Partizana! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 18.Nov.2018, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost zrelija od Partizana! (VIDEO)

Šampion ABA slavio je u derbiju 8. kola, dok su crno-beli pretili favoritu, ali bez završnog udarca.

Ekipa Budućnosti preuzela je vođstvo serijom od 9:0 sredinom prve četvrtine i nije ga ispustila do kraja utakmice!

Podgoričani su u derbi utakmici 8. kola ABA lige opravdali status favorita, savladavši Partizan rezultatom 75:71 (26:16, 14:14, 14:22, 21:19)!

U kombinaciji sa porazom Mege u Novom Mestu, Budućnost (6-2) je izbila na drugo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mesto, iza još neporažene Crvene zvezde (8-0), dok je Partizan (4-4) na deobi četvrte pozicije sa Cedevitom i FMP.

Možda će im se u ponedeljak pridružiti i Cibona, ako u Zagrebu savlada Zadar.

Foto: MONDO/Filip Filipović

"Plavi" u nedelju uveče nisu bili šuterski raspoloženi kao u četvrtak protiv Baskonije, kada su postavili novi rekord takmičenja sa 21 postignutom trojkom.

Šutirali su 9/22, skoro isto kao Partizan (9/23), ali je dalekometna paljba izabranika Aleksandra Džikića obično dolazila do izražaja baš kada je bilo najpotrebnije.

Nemanja Gordić je duboko sa svoje polovine terena pogodio za 40:30 na poluvremenu, zatim su on, Erl Klark i Danilo Nikolić u trećoj četvrtini zaustavili nekoliko naleta crno-belih, a pitanje pobednika definitivno je rešio Nikola Ivanović, koji je odgovorio na trojku Vanje Marinkovića i 1:20 minuta pre kraja povećao na 74:68.

Time je stavio tačku na ambicije crno-belih, koji su u 32. minutu ostali bez raspoloženog Stefana Jankovića. Krilni centar se sudario sa Radetom Zagorcem, nezgodno stao i morao da napusti igru.

Prosto neverovatno, kada se zna da je i sam Zagorac pre nekoliko dana propustio meč protiv Zenita, jer je u sudaru sa Đorđem Gagićem na treningu zadobio prelom nosa! Zato je u "Morači" nastupio sa zaštitnom maskom, koju će nositi i u narednim utakmicama.

Izvor: Arena sport/MONDO

Partizan je posle dobrog početka olako dozvolio domaćinu da preokrene na 16:10, potom i poveća na 26:14.

Kasnije su puleni Andree Trinkijerija imali periode dobre igre u odbrani i napadu, dolazili "na jednu loptu" od izjednačenja ili preokreta, ali taj korak nikako nisu mogli da naprave i doživeli su drugi uzastopni poraz otkako ih je preuzeo italijanski stručnjak.

U finišu treće četvrtine je Markus Pejdž "vezao" dve trojke, priključio mu se Marinković košem za 54:52, da bi početkom četvrte Amar Gegić izgubljenom loptom i Marinković promašajem prokockali dve prilike da dovedu svoj tim u potpuni "egal".

Do kraja su Beograđani pretili, borili se, uz neke važne koševe Zagorca i Marinkovića, ali Budućnost se kroz mečeve Evrolige iskalila dovoljno da ne dozvoli preokret.

"Plavima" naredne nedelje sledi dupli evroligaški program, gostovanje Himkiju i duel sa CSKA u "Morači", dok Partizan u sredu u "Pioniru" mora da savlada Valensiju kako bi ostao u trci za Top 16 Evrokupa.

Foto: MONDO/Filip Filipović

UŽIVO

40' Ivanović je promašio trojku, Si položio za 75:71 i to je bilo sve, pošto crno-beli nisu uspeli da "ulove" i fauliraju Edvina Džeksona. Kraj utakmice!

40' Nesporazum Pejdža i Lendejla, lopta za Budućnost, koja je sasvim blizu važne pobede. Erl Klark pogađa jedno bacanje, Marinković takođe - 75:69. Do kraja 37 sekundi.

39' Danilo Nikolić blokira Vanju Marinkovića pri rezultatu 71:65. Biće aut za crno-bele, posle tajm-auta... Trojka Marinkovića - 71:68! Vraća Nikola Ivanović, preko ruke Lendejla - 74:68!

38' Odlična akcija Klarka i Džeksona - 71:63, posle izgubljene lopte Sija.

37' Alekseju Nikoliću trojka izlazi iz koša! Milimetri su delili Partizan od prilaska na 68:66... Danilo Nikolić koristi jedno bacanje - 69:63.

36' Laktanje Danila i Alekseja Nikolića, plejmejker gostiju zaradio je običnu, a krilni centar domaćih nesportsku ličnu. Aleksej pogađa jedno bacanje (68:63)...

36' Zagorac ne da "plavima" da prelome meč! Trojka - 68:62.

35' Greška Zagorca! Izveo je aut pod košem, usledio je nesporazum i lopta "nikome"... Na drugoj strani sledi kazna, trojka Danila Nikolića - 68:59!

35' Lagan prodor Pejdža (62:59), a raspoloženi Erl Klark "rešava" Zagorca i poentira uz dodatno bacanje - 65:59.

34' Nema trojke Pejdža. Lendejl dolazi do lopte, ali je odbija u ruke protivnika... Gordić prodire i poentira - 60:54. Zagorac trojkom prepolovljava deficit - 60:57. Danilo Nikolić precizan posle skoka u napadu - 62:57.

33' Marinković ide na prodor i ne uspeva da izjednači. Erl Klark na niskom postu lako izlazi na kraj sa Pejdžom, promašuje zicer, ali se ispravlja posle skoka - 58:54.

32' Gordić je promašio trojku, a Ivanović se snašao i izborio novi napad. Promašuje i Nikolić, a u polukontri crno-belih su se sudarili Zagorac i Janković. Krilni centar je zadobio povredu stopala i morao da ode na klupu!

31' Crno-beli gube loptu u napadu za izjednačenje ili prelazak u vođstvo... Barović poentira 56:52, Lendejl bacanjima vraća na "minus dva".

Foto: MONDO/Filip Filipović

30' Pravo niotkuda, Partizan se potpuno vratio u život! Markus Pejdž je "vezao" dve trojke, a na kraju Vanja Marinković smanjio na samo 54:52!

29' Barović dobar u odbrani, a u napadu Danilo Nikolić precizan sa sedam metara! Opet su se "plavi" odvojili na dvocifrenu razliku - 54:44.

28' Džekson promašuje, ali Barović hvata i onda promašuje zicer... Posle faula, centar Budućnosti koristi oba bacanja - 51:44.

27' Stagnirala je razlika na 10 poena, a onda je Stefan Janković pogodio svoju treću trojku - 49:42. Zatim još jedan koš Jankovića, posle dobrog protrčavanja i asistencije Nikolića - 49:44.

25' Trojka Jankovića (46:39), ali odmah i Erla Klarka - 49:39.

24' Trojka Gordića - 44:36.

24' Serija Partizana 0:6! Gagić je ubacio četiri poena, Si istrčao kontru i opet je neizvesno - 41:36.

- Pogledajte najatraktivnije poteze prvog poluvremena!

Izvor: Arena sport/MONDO

- Strelci: Klark 11, Džekson 7, Omić 6, Gordić 5, Barović 4 ... Janković 7, Gagić 6, Marinković 4, Si 3 ...

- Budućnost ima šut iz igre 50 odsto, Partizan 39. Trojke 4/8 prema 2/12, u dvojkama su približno izjednačeni, slobodna bacanja 10/12 prema 4/8. U ofanzivnom skoku 6:0 za crno-bele, ali u blokadama bolji "plavi" - 2:0. Malo izgubljenih lopti na obe strane - 4:6.

20' "BOMBA"! Bandža Si je promašio trojku, a Nemanja Gordić posle defanzivnog skoka napravio jedan dribling i sa preko pola terena postigao koš uz pomoć table - 40:30!

20' Nikolić pokušava za tri poena i promašuje ceo koš... Barović pogađa jedno bacanje - 37:30.

19' Marinković promašuje otvorenu trojku za "minus jedan", pa u kontri dobija blokadu od Džeksona... Promašaj Gagića sa poludistance, a Barović sve to kažnjava lakim poenima iz reketa - 36:30.

18' Zagorac sve više dolazi do izražaja. Poentirao je posle skoka u napadu (32:28), pa asistirao Gagiću (34:30), koji je tražio i faul.

16' Mini-serija Partizana 0:4 (30:24). Period u kome su domaći igrači naterani na nekoliko teških šuteva sa distance... Barović promašuje "zicer", pa kasni sa blokadom i Marinkoviću se pišu novi poeni - 30:26! Džikić mora da zatraži tajm-aut.

13' Koš Jankovića (26:18) u napadu koji je trajao više od minuta. Istakli su se Nikolić i Gegić ofanzivnim skokovima.

- Kraj prve četvrtine, Nikolić je slobodnim bacanjima smanjio na 26:16. Budućnost bolja u svim elementima igre, zasluženo je na "plus 10".

10' Odličan napad Budućnosti, ekstra pas Džeksona u ugao, a odande Erl Klark postiže trojku za 26:14.

9' Janković koristi "mismeč" sa Gordićem, ali pre koša je napravio grešku u koracima...

8' Zagorac asistira Lendejlu direktno iz auta, sekund pre isteka napada - 20:14.

7' U igri je i Zagorac, koji nosi zaštitnu masku. Međutim, njegov ulazak nije prekinuo "post" crno-belih. Gagiću su svirane tri sekunde u reketu, a Omić poentira za 16:10 i produžetak serije na 9:0.

6' Uzdrmani Marinković promašuje oba slobodna bacanja. Menja ga Aleksej Nikolić.

5' Erl Klark blokira Marinkovića (na usporenom snimku videlo se da je silazna putanja), a Džekson odmah "ispaljuje" trojku i povećava na 14:10. Serija 7:0.

4' Spetljao se Janković, lopta mu je izbijena, a Gordić je istrčao kontru i zakucao za prvo vođstvo Budućnosti - 11:10.

3' Partizan vodi 5:8, najviše zahvaljujući trojkama Jankovića i Sija.

- "Starteri": Gordić, Džekson, Su. Šehović, E. Klark, Omić - Pejdž, Marinković, Si, Janković, Gagić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.