Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Sep.2018, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost posle produžetka bolja od Partizana

Košarkaši Budućnosti plasirali su se u finale ABA Super kupa, pošto su večeras u Laktašima pobedili Partizan posle produžetka sa 90:87 (19:24, 24:25, 22:18, 11:9, 14:11).

Budućnost će u finalu igrati protiv pobednika drugog polufinala u kojem se večeras sastaju Crvena zvezda i Cedevita.

Podgorički tim su do pobede vodili Erl Klark sa 17 poena i Koti Klark sa poenom manje, Petar Popović je dodao 14, Nemanja Gordić 12 poena, dok je Nikola Ivanović postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << deset.

U redovima Partizana najbolji je bio Vanja Marinković sa 19 poena, Džok Lendejl je ubacio 16, a Rade Zagorac 15 poena.

Utakmica puna drame, dinamike i preokreta, ali i grešaka na obe strane, rešena je posle produžetka iako su obe ekipe u finišu meča imale prilike da reše pitanje pobednika.

Ivanović je 7,6 sekundi pre kraja pogodio uz faul, a potom je bio siguran i sa linije za slobodna bacanja za prednost Budućnosti 76:75. Partizan je krenuo u napad a na 5,8 sekundi pre kraja fauliran je Nikolić koji je promašio prvo slobodno bacanje (76:76).

Budućnost potom nije iskoristila poslednji napad, Ivanović je promašio trojku za pobedu, pa je meč otišao u produžetke.

Šampion ABA lige se u dodatnih pet minuta mnogo bolje snašao i predvođen Popovićem plasirao se u svoje drugo finale ABA Super kupa.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.