Bris Taton nije ubijen već masakriran

Izvor: Glas javnosti, 18.Jun.2010, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bris Taton nije ubijen već masakriran

BEOGRAD - Roditelji francuskog navijača Brisa Tatona, Alan i Suzan Taton, izjavili su u nastavku suđenja petnaestorici 15 navijača Partizana pred Višim sudom da njihov dvadesetosmogodišnji sin nije prošlog septembra ubijen u Beogradu, već masakriran i da ni danas, tačno devet meseci od tragičnog događaja, ne mogu da se pomire da je umro od posledica brutalnog prebijanja.

Izrazivši zahvalnost srpskim zvaničnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i narodu na podršci koju su dobili posle tragičnog događaja, Alan i Suzan Taton su zatražili da se optuženi najstože kazne za taj zločin i izrazili veru u srpsko pravosuđe.

Suzan Taton, koja je 30. septembra saslušana u istrazi, pred sudom je svedočila staloženo i iscrpno odgovarala na sva pitanja suda, tužilaštva i advokata odbrane ističući da je potresena mladošću optuženih za zločin nad njenim sinom.

- Bris je bio dobar dečko, dobar sin, voleo je porodicu, voleo je život. On nije ubijen, on je masakriran - rekla je njegova majka. Ona je navela da je kobnog dana za povređivanje francuskih navijača u Beogradu saznala u večernjim vestima francuske televizije, a obaveštenje da je reč o njenom sinu dobila je tokom noći od lokalne žandarmerije u Tuluzu. Narednog dana saznala je da mu je operisana aorta i da se planira operacija mozga zbog čega su ona i suprug rešili da dođu u Beograd.

- Zbog povreda koje je zadobio nisam mogla da ga prepoznam i narednih 10 dana gledala sam tako naduveno telo dok nije prestalo da daje znake života - rekla je Suzan i napomenula da iako su želeli da se Bris preveze na lečenje u Francusku, to nije bilo moguće zbog njegovog stanja.

Podršku roditeljima svojim prisustvom u sudnici dao je i francuski ambasador u Srbiji Žan-Fransoa Teral. On je posle ročišta kazao novinarima da je njegova dužnost da prisustvuje suđenju, napominjući da veruje u sprski pravosudni sistem.

U sudnicu nisu mogli da stanu svi zainteresovani posmatrači, među kojima je bilo članova porodice optuženih i prijatelja, dok je pretres pratilo desetak francuskih novinara.

Optužnica tereti 15 navijača Partizana da su, kao saizvršioci, počinili teško ubistvo, jer su 17. septembra prošle godine u centru Beograda, na Obilićevom vencu, na smrt pretukli francuskog državljanina Brisa Tatona, neposredno pred početak utakmice Partizan - Tuluz. U bekstvu su Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, koji su označeni kao organizatori prebijanja francuskog navijača.

Alan i Suzan Taton pridružili su se krivičnom gonjenu optuženih i naveli da ističu imovinsko-pravni zahtev za naknadu štete zbog ubistva sina koji je 16. septembra 2009. stigao u Beograd sa drugovima na utakmicu "Partizan" - "Tuluz", a sutradan završio u bolnici.

Sramota me sto zivim u srbiji

Iseli se onda, bolje za sve nas...

Ne zivis ti u Srbiji.

Mozda bi trebalo tvoga cukundedu vise da bude sramota nego tebe

I mene je sramota sto ti zivis u Srbiji.

Koji ste vi debili anonimni!Naravno da je sramota sto su ovako mladi ljudi ubili coveka!

Ne razumem ovaj komentar ,"sramota me je sto zivim u Srbiji". Anonimni ,nemoj da crvenis. Jednostavnije je da se iselis. A sada o ovom tragicnom slucaju koji nije nesto sto se vec nije dogodilo ali je nesto sto nebi trebalo vise da se dogodi. Huligane, ulicne batinase i horde drogiranih bolesnika imaju sve metropole sveta pa i Pariz. Masovne tuce su redovne pojave u recimo Engleskoj, irskoj posle utakmicaZnaci ono sto se dogodilo u Beogradu nije nesto zbog cega neko treba da se stidi svoje domovine . Ubistvo ovog nesrecnog mladica je strasna tragedija ali ne zato sto je Francuz vec zato sto je ljudsko bice zato sto je bio mlad i zato sto nisacim nije izazvao napad. Zato i ocekujem od naseg suda profesionalnost i nepristrasnost. Nadam se da ce javni tuzilac nastupiti argumentovano i sa jakim dokazima. Svi ucesnici u ovom kukavickom cinu krivi su sto su za vise dela kojima ne znam tacne definicije, ali sta je uzrok smti Tatona to treba da utvrde sudski vestaci forenzicari i policija. Cinjenica je da je pad sa te visine bila naj teza povreda. isto tako cinjenica je da je pomoc na licu mesta od strane osoblja hitne pomoci bila neadekvatna,kao i transport do bolnice. Kako je tekao proces prijema ne znam ali znam pouzdano da je sve navedeno uticalo na krajnji ishod. Ne zelim nikoga da krivim zamo zelim da ukazem na kardinalne greske zbog kojih gubimo mnoge zivote koji su mogli biti spaseni. Inace sam po profesiji visa medicinska sestra.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.