Božović: Najbolje da počnemo penalom za Partizan....

Izvor: Press, 26.Feb.2016, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: Najbolje da počnemo penalom za Partizan....

Najvažnija utakmica srpskog fudbala između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra po 150. put, a ne pamti se kada je neka ima ekipa ima toliko veliku bodovnu prednost.
         Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da, bez obzira na veliku bodovnu razliku, nema favorita u 150. večitom derbiju i našalio se da bi najbolje bilo da utakmice počne penalom za Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i na taj način završi priča o tome kako nije dosuđen već 21 godinu.


"Normalno, očekivanja su da nastavimo pobednički niz i stvaramo nove rekorde, iako se radi o Partizanu. U derbiju nema favorita, nikada ga nije bilo, bez obzira na tabelu. Partizan je naš najveći protivnik, veliki izazov", rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.
Crnogorskom treneru zasmetale su priče da je večciti derbi važniji od titule, kao i to što Partizanu u duelima sa Crvenom zvezdom nije sviran penal 21 godinu.
"Vidim da se stvara atmosfera pobeda ili smrt, ali ovo je samo fudbal. Partizan ne osvaja prvenstvo ako pobedi. Slažem se da svake godine Partizan dobije derbi, a mi uzmemo titulu. Zamislite dođe Božinov iz Bugarske, gde je slušao Brenu, Cecu i priča o penalima i derbiju. Najpametnije da sutra Glođović počne utakmicu sa penalom za Partizan", rekao je Božović.
Prema njegovim rečima sadašnja situacija podseća na prvi ovosezonski meč, kada je Crvena zvezda slavila sa 3:1.
"Partizan je bio u odličnoj situaciji, sjajne rezultate pravio u Evropi, mnogo bolji od nas su bili, pa smo mi pobedili. Odlučiće mirnoća, ko bude hladniji. Ne stvaramo sebi pritisak, čak i da izgubimo imaćemo čak 26 bodova prednosti. Kada osvojimo titulu ovaj derbi niko pominjati neće".
Božović je dodao da najveća opasnost crveno-belima preti od Saše Ilića i Nemanje Mihajlovića.
"Došli smo im Everton i Gogua, koji nikada nije čuo za Zvezdu. Tu su još Stevanović, Božinov, Ilić, kome čestitam što će odigrati rekordni 26. derbi, pa Mihajlović, koga sam hteo da dovedem u Rostov. Ali, uz dužno poštovanje, najviše zavisimo sami od sebe"
On je dodao da ima tri dileme za sutra, kao i da su igrači svi zdravi, a potom je iskoristio još jednu priliku da se našali.
"Prehladila nam je radnica u administraciji. Nadam se da će se oporaviti do derbija", svom stilu je izjavio popularni "Grof".
Kapiten Aleksandar Luković ističe da ekipa sa velikim nestrpljenjem očekuje sutrašnji meč.
"To je posebna utakmica, svi smo orni i spremni. Neće biti lako, ne znači puno što smo prvi i imamo 20 pobeda zaredom. Meč sa Patizanom je sam po sebi motiv, nadam se našoj pobedi. Ne bih bio zadovoljan remijem", zaključio je Luković.
Utakmica večitih rivala, 150. po redu, igra se sutra na stadionu Partizana od 17 sati.
 
U senci večitog derbija igraju se ostale utakmice 24. kola Superlige, a parovi su:
Petak: 
Metalac - Vojvodina (16 sati) 
Subota: 
Jagodina - OFK Beograd (14)
Mladost Lučani - Radnički Niš (14)
Novi Pazar - Borac Čačak (14)
Radnik - Čukarički (14)
Spartak Subotica - Rad (14)
Javor - Voždovac (16)
Partizan - Crvena zvezda (17).
 
Tabela: 
Crvena zvezda 65
Borac 40
Čukarički 38
Partizan i Vojvodina  po 36
Radnički Niš 35
Voždovac 32
Mladost 31
Javor 30
Radnik 27
Metalac 25
Novi Pazar 24
OFK Beograd 22
Jagodina i Rad po 19
Spartak 16 (-2)



Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Božović: Najbolje da počnemo penalom za Partizan....

Izvor: RTS, 26.Feb.2016

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da, bez obzira na veliku bodovnu razliku, nema favorita u 150. večitom derbiju i našalio se da bi najbolje bilo da utakmica počne penalom za Partizan i na taj način se završi priča o tome kako im nije dosuđen već 21 godinu. Jubilarni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.