Božinov za drugu uzastopnu pobedu Partizana

Izvor: B92, 14.Avg.2016, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božinov za drugu uzastopnu pobedu Partizana

Fudbaleri Partizana i Čukaričkog igraju na stadionu u Humskoj derbi petog kola Superlige Srbije. Rezultat 1:0

Partizan je loše počeo sezonu, remijem i dva poraza, ali je u prošlom kolu savladao Javor.

Ništa bolja situacija nije ni u timu sa Banovog brda, koji je takođe tek u prošlom kolu ostvario prvu pobedu, a prethodno imao dva poraza i nerešen rezultat.

Tok meča pratite na našem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sajtu.

Sastavi:

Partizan: Šaranov - Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić - Everton - Radović, Ilić, Mihajlović - Đurđić, Božinov

Čukarički: Petrić - Bulatović, Pjasentin, Đurić, Živković - Docić, Tomić, Srnić - Radonjić, Mandić - Jovanović.

U prvih petnaestak minuta meča nije bilo ozbiljnijih prilika na obe strane. Partizan je više napadao, ali nije ugrouzio gol rivala, dok su gosti zapretili udarcem Radonjića sa dvadesetak metara u četvrtom minutu i lopta je otišla tik pored stative. Partizan je prvi put šutnuo ka golu u desetom minutu preko Radovića.

Konačno malo uzbuđenja u nastavku na obe strane propuštene su dobre prilike. Za Čukarički je pokušao Docić posle greške u odbrani Partizana, ali Šaranov je odbranio.

Nekoliko uzastopnih pretnji po gol Čukaričkog. Prvo je posle gužve u šesnaestercui posle kornera propala jedna prilika, potom je Mihajlović snažno šutirao sa 20 metara, a golman vrhovima prstiju skida loptu. Usledila je nova akcija, Radović je prosledio loptu ka Evertonu, ali je on loše šutirao sa 16 metara.

Partizan je potom poveo u 26. minutu preko Božinova. Posle slobodnog udarca sa strane, Mihajlović ubacuje loptu do peterca, Božinov je dobro istrčao i zakucao loptu ispod prečke.

Partizan se razigrao posle postignutog gola, Mihajlović je imao gotovo idealnu priliku. Fudbaler Čukaričkog je hteo da uputi loptu ka svom golmanu, moadi fudbaler crno-belih brže je stigao do lopte na ivici kaznenog prostora, glavom sebi spustio loptu, krenuo ka golu, sa desne strane imao je dvojicu saigrača, Evertona i Đurđića, ipak se odlučio na šut, međutim izblokiran je.

U 37. minutu poništen je gol Đurđića zbog ofsajda, posle ubacivanja Ilića.

Posle pet minuta igre u drugom poluvremenu Partizan je zapretio kada je po levoj strani prošao Mihajlović, ubacio je loptu u peterac gde je čekao Đurđić, ali je ispred njega loptu van terena izbacio jedan fudbaler Čukaričkog.

Saša Ilić nije mogao da nastavi meč, umesto njega ušao je Darko Brašanac.

Partizan je oprezno napadao, dok Čukarički do sada nije pokazao mnogo. Vulićević je u jednom napadu lepo prošao po desnoj strani, ali je na vreme istrčao Petrić. Blizu drugog gola na meču domaći fudbaleri bili su u 63. minutu kada je slobodan udarac izveo Mihajlović, Balažic je pokušao glavom, ali je lopta otišla preko prečke.

Malo uzbuđenja i pred golom Šaranova, izveden je skraćeni korner, a loptu iz peterca izbacuje Milenković. Posle udarca iz ugla glavom je pokušao Pjasentin, ali daleko od gola.

U timu Partizana iz igre je izašao Đurđić, a ušao Stevanović. Dve izmene izvršene su u gostujućem timu, ušli su Regan i Jevtić, a izašli Radonjić i Docić.

Najbolju priliku u drugom poluvremenu propustio je Alen Stevanović koji je dobio loptu od Božinova, izašao sam ispred golmana, ali čuvar mreže Čukaričkog Petrić dobro je reagovao. Pjasentin je nešto kasnije pokušao iz slobodnog udarca sa velike udaljensti, šutirao je po zemlji u desni ugao Šaranova, a on je lako uhvatio loptu.

Na drugoj strani izveden je novi korner sa desne strane, Milenković je dobro skočio ispred peterca, lopra je išla u "rašlje", ali brani Petrić.

Petrić je sprečavao ekipu Partizana da stigne do drugog gola, ponovo je opasno bilo posle prekida u 85. minutu, Marjanović, koji je zamenio Božinova, centrirao je iz slobodnog udarca, Balažic je pokušao glavom, a golman Čukaričkog paradom spasava svoj gol.

Na isteku 90. minuta prilika za tim sa Banovog brda, Bulatović je sa desne strane ubacio loptu u kazneni prostor Partizana, Jovanović je naskočio Vulićevića i pogodio spoljni deo stative. Čukarički nema šta da izgubi pa sve više preti crno-belima u sudijskoj nadoknadi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Božinov presudio derbi, Partizan u seriji!

Izvor: Mondo, 14.Avg.2016

Partizan u 5. kolu Superlige pobedio Čukarički 1:0. Jedini strelac Valeri Božinov...Kriza je prošla!..Partizan je u derbiju 5. kola Superlige pobedio Čukarički 1:0 (1:0) i tako stigao do drugog uzastopnog trijumfa, prvog ove sezone na stadionu u Humskoj, računajući sva takmičenja. Gol odluke...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.