Božić je novi trener Partizana

Izvor: MVP.rs, 16.Sep.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božić je novi trener Partizana

Imenovan je naslednik Duška Vujoševića.

Dugogodišnji kapiten crno-belih, Petar Božić novi je trener Partizana NIS. Božić je prethodne dve sezone bio pomoćni trener u stručnom štabu Duška Vujoševića, a od ove godine samostalno će voditi prvi tim kluba iz Humske.

Božić je boje Partizana branio od 2004. do 2012. godine, a po završetku igračke karijere prihvatio je ulogu Vujoševićevog >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << asistenta na klupi crno-belih. Tokom karijere je igrao i za Beobanku, Radnički Jugopetrol, Hemofarm i valjevski Metalac.

Najveće uspehe Božić je ostvario upravo sa crno-belima. Osvojio je osam nacionalnih titula, pet trofeja regionalne ABA lige i isto toliko nacionalnih kupova. Bio je vođa tima i na Fajnal foru Evrolige u Parizu 2010. godine, jednom od najvećih uspeha u novijoj istoriji kluba.

Od 2013. godine Božić je u stručnom štabu najtrofejnijeg košarkaškog kluba na ovim prostorima. U novoj ulozi osvojio je sa timom dva nacionalna prvenstva i titulu šampiona ABA lige.

Dve strane su potpisale ugovor na dve plus jednu godinu, a Božiću će se u sttručnom štabu priključiti Dušan Kecman i Vule Avdalović.

(foto: KK Partizan NIS)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.