Bogdanović se poigrao sa Olimpijom i zalečio evroligaške rane

Izvor: Blic, 01.Dec.2013, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović se poigrao sa Olimpijom i zalečio evroligaške rane

Košarkaši Partizana savladali su Olimpiju sa 63:52 (17:20, 18:11, 14:13, 14:8) pred oko 4.500 gledalaca u Pioniru, u 10. kolu ABA lige.

Crno-beli su se vratili na Jadran posle evroligaškog poraza od Nantera, kojim su sveli šanse za plasman u top 16 na minimum, dok su Ljubljančani mimo svih očekivanja jako loši ove sezone i nalaze se na začelju tabele regionalnog takmičenja.

Da tamo i ostanu pobrinuo se Bogdan Bogdanović koji se poigrao sa "fenjerašem" i ubacio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mu 26 poena, pogodivši pet trojki iz šest pokušaja, a imao je i sedam skokova, šest asistencija, ali i šest izgubljenih lopti. Zanimljivo da je kapiten Dragan Milosavljević ostao bez poena za pola sata koliko je proveo na parketu, ali su njegov slab košgeterski učinak nadomestili Musli sa 11 i Milutinov sa poenom manje.

Srpski prvak je nešto konfuznije otvorio meč, što su gosti iskoristili i ubacili dve trojke preko Salina i Gailiusa. Za četiri minuta su poveli 10:2, pa su naterali Vujoševića na tajm-aut posle kog je Bogdanović, koji i na ovom susretu igra na mestu pleja, postigao trojku.

Ubrzo je napravio novu grešku i otvorio Olimpiji kontru iz koje je Džekson poentirao 16:7, a potom su gosti iz Slovenije otišli na 20:12. Nisu mogli da nastave u tom ritmu, pa je Partizan uspeo da se vrati u igru serijom 5:0 koju je završio Bogdanović košem uz bacanje unazad.

Nastavili su crno-beli u sistemu toplo-hladno, a kako Bogdanoviću nije imao ko da se pridruži u napadu, bili su skoro četiri minuta bez koša u drugoj četvrtini. Trojke Joksimovića i Vladovića uz poentiranje Brodnika iz tranzicije bili su dovoljni da Olimpija stekne dvocifrenu prednost 28:17.

Gosti iz Ljubljane su vodili i 31:22 posle nove trojke Vladovića, ali su se onda uloge zamenile, jer su stali u 15. minutu i do kraja poluvremena bili bez koša. Stegli su Vujoševićevi puleni u odbrani, a Bogdanović, koji ih je prvo držao u igru, poveo ih je ka preokretu. Usledila je serija 13:0 u kojoj su ključne bile vezane trojke upravo Bogdanovića i Kinsija.

Posle pogotka Milutinova Partizan je prvi put poveo na meču (32:31) tek u 19. minutu i na odmor otišao sa plus četiri - 35:31.

Ni po povratku sa odmora Žofri Lovernj nije uspeo da zaigra kako ume, prikazao je možda i najlošiju partiju u Partizanu, pa je novim promašajem došao do 0/7 iz igre.

Na njegovu sreću, Musli je bio tu da pogađa kada nije išlo francuskom krilnom centru, pa je "petica" crno-belih sa dva vezana koša odvela svoj tim na 39:35, ali Salin trojkom nije dozvolio domaćinu da se odlepi. Usledila je tehnička Alešu Pipanu, što posle pogođenog penala Kinsija nije na najbolji način iskorišćeno, jer je Lovernj "popravio" svoj učinak promašaja iz igre.

Crno-beli su ipak usleli da naprave seriju 5:0 u kojoj se zakucavanjem istakao Dalo, a Olimpija se i dalje oslanjala na trojke, pa je Vladović pogodio novu za 41:44. Igralo se zatim nešto grublje u odbrani, te je Partizan sa linije za slobodna bacanja okončao treću deonicu sa 49:44.

Bogdanović je sjajno igrao i četvrtom trojkom iz petog pokušaja poveo crno-bele ka pobedi na startu poslednje deonice. Olimpija je svedena na samo dva poena za sedam minuta, pa je Partizan pobegao na 61:46 na tri minuta pre kraja i tako rešio pitanje pobednika.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bogdanović se poigrao sa Olimpijom i zalečio evroligaške rane

Izvor: Dzungla.org, 01.Dec.2013

Košarkaši Partizana savladali su Olimpiju sa 63:52 (17:20, 18:11, 14:13, 14:8) pred oko 4.500 gledalaca u Pioniru, u 10. kolu ABA lige.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.