Bogdanović: Zvezda će biti prvak – jača je i timski i u vršenju pritiska VIDEO

Izvor: B92, 06.Feb.2024, 12:34

Bogdanović: Zvezda će biti prvak – jača je i timski i u vršenju pritiska VIDEO

Rade Bogdanović, nekadašnji fudbaler Partizana, Atletika i Verdera iz Bremena bio je gost emisije "Jutro" na Prva TV.

On je dao mišljenje o raznim aktuelnim temama iz sveta fudbala.

Jedna od osetljivih tema je i ko sve radi sa decom, kada je stručni deo u pitanju.

"Nekada su se treneri školovali na Fakultetu za fizičku kulturu, ovo su sada licencirani treneri. A između školovanog i licenciranog je velika razilika. Ovde u većini slučajeva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nema ko decu da nauči", kaže Bogdanović i dodaje da ne bi mogao da se bavi trenerskim poslom.

"Nikada ne bih mogao da budem trener fudbalera, da mi dođe na trening u Ferariju... Vidite li koliko su se oni osilili? Koliko ima silovanja! Juče je počelo suđenje desnom beku Daniju Alvešu, najtrofejnijem igraču u kolektivnom sportu. Osilili su se. Mediji i fudbalska struktura, ogromne pare su im udarile u glavu".

Dao je i pozitivne primere, igrače koje novac nije promenio.

"Najbolji primer je Vladimir Jugović kada je Srbija u pitanju. Naravno, ima ih jako puno, ali ih nema u medijima jer im nisu interesantni. Medije više interesuje neka budala koja je prokockala sve, koja se drogira, tuče ženu... Ja znam čoveka koji je osvojio Lige šampiona, ozbiljne paruštine zaradio, ima ženu i decu, a vozi se tramfajem", kaže Bogdanović.

Događaj čiji su akteri nedavno bili Nemanja Bjelica i Nikola Petković, takođe je prokomentarisao.

"Moram da kažem, i sportisti su živa bića. I oni se susreću svaki dan sa životnim problemima. Ako aludiramo na to da su sportisti puni novca, trenba imati u vidu i onu "nije sreća para puna vreća". Popusti koncentracija. U celom svetu su se mnogi osilili, ali nisu mi primer za mlade. Ima ih kvalitetnih, ali u većini slučajeva...Da, ima primitivnog ponašanja", kaže Rade.

Politizacija sporta, tačnije mešanje političke i sportske ravni sve je izraženija.

"Mislite da je Sarajevo dobilo ZOI 1984. bez politike? Da je Rusija dobila Mundijal a da Blater i ostali nisu imali konsekvence? Mislite da su ruski sportisti zaslužili da ih stave na marginu, a ni luk jeli, ni mirisali? Politika kanališe dosta toga", dodao je Bogdanović.

Uskoro se nastavlja i Superliga Srbije, Crvena zvezda i Partizan odradili su pripreme na Kipru.

"Nisam pratio to na Kopru, u ovim jakim ligama su uveliko prvenstva, pa nisu imali ni jake kontrolne utakmice. Neće biti zaniljiv prolećni deo, Crvena zvezda je odlaskom Bahara i dolaskom Milojevića pojačana. Imaju bolji, tim bez obzira na nekoliko prodaja igrača. Mislim da će Zvezda uzeti titulu. Kao tim su dobro organizovani, prave pritisak na sudije, na VAR, na javnost, ozbiljni su u tom manipulatorskom delu! To je ozbiljan pritisak na suparnika koji to ne može da izdrži. A imaju uz to i bolji tim", bez dlake na jeziku je bivši as.

Što se tiče reprezentacije Srbije koju u junu očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, Bogdanović kaže da tu ima još dosta da se sačeka.

"Do prvenstva ima dosta vremena. Teško je reći konkretno šta će biti, osim što možemo da poželimo da igračima Bod da zdravlje. Jedino još stvar koja bi mogla biti interesantna je da li ćemo menjati sistem igre, formaciju, da li ćemo igrati sa tri ili četiri beka... Eto, to je nešto što očekujemo da nam stručni štab prezentuje u narednom periodu", zaključio je Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PROGNOZA RADETA BOGDANOVIĆA: Zvezda će biti prvak - jača je!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2024

Njegove reči odzvanjaju....Rade Bogdanović, nekadašnji fudbaler Partizana, Atletika i Verdera iz Bremena bio je gost emisije "Jutro" na Prva TV. On je dao mišljenje o raznim aktuelnim temama iz sveta fudbala. Jedna od osetljivih tema je i ko sve radi sa decom, kada je stručni deo u pitanju...- Nekada...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.