Bivši radnik Prvog partizana i državljanin Severne Makedonije branili se ćutanjem

Izvor: RTS, 12.Nov.2019, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši radnik "Prvog partizana" i državljanin Severne Makedonije branili se ćutanjem

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana su dvojica od četiri uhapšena povodom zloupotreba sa dokumentacijom "Prvog partizana" iz Užica, koji su se branili ćutanjem.
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva juče su uhapšeni državljanin Severne Makedonije, bivši inženjer "Prvog partizana" i još dva radnika užičke fabrike.

Danas su saslušani državljanin Severne Makedonije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i vlasnik "Ars grupe" iz Skoplja S. D. koji je osumnjičen za davanje mita, i bivši inženjer u "Prvom partizanu" B. G., koji je osumnjičen za zloupotrebu položaja odgovornog lica.
Oni su iskoristili svoje pravo da ne iznose odbranu, a tužilaštvo je predložilo da im sud odredi pritvor, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.
Konstruktor u Pogonu za alate i mašine N. I. iz Požege i projektant mašina M. M., osumnjičeni za zloupotrebu položaja odgovornog lica, biće saslušani sutra u tužilaštvu.
Njima se stavlja na teret da su krivična dela izvršili prodajom projekata i drugih dokumenata koji pripadaju "Prvom partizanu" iz Užica, a odnose se na proizvodnju oružja i municije.
Oni su osumnjičeni za krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i davanje mita.
Akciju su sproveli BIA, MUP RS i VBA.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šefćet tražio podatke o snajperskoj municiji: Novi detalji hapšenja špijuna u srpskoj fabrici oružja

Izvor: Večernje novosti, 13.Nov.2019, 01:04

Počela saslušanja četvorice osumnjičenih za krađu i prodaju poverljivih dokumenata užičkog "Prvog partizana". Uhapšeni Albanac iz Skoplja i Borivoje G. kod tužioca se branili ćutanjem SASLUŠANjE četvorice osumnjičenih za krađu i prodaju poverljive projektne i tehničke...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.