Birčević o magiji poslednjeg napada: Zaslužniji je Ratkovica od mene (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2016, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Birčević o magiji poslednjeg napada: Zaslužniji je Ratkovica od mene (VIDEO)

Timski duh u Partizanu

To već postaje zaštitni znak Partizana ove sezone. Utakmica se lomi u poslednjem napadu, a crno-beli pobeđuju.

Tako je bilo na premijeri Jadranske lige u Baru, tako je bilo i u minuloj rundi regionalnog takmičenja priotiv Olimpije, a još jedan triler režiran je u Nemačkoj, gde je klub iz Humske 1 savladao Ludvigzburg košem u poslednjoj sekundi.

Pogodak vredan premijernog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << slavlja u Grupi E FIBA Lige šampiona delo je Stefana Birčevića, mada on zasluge deli na ravne česti sa asistentom Branislavom Ratkovicom, koji je sjajno uočio slobodnog saigrača.

Ovoga puta sam ja bio na visini zadatka. Nije, zaista, bitno ko je pogodio... Ratkovica je odlično iskreirao šut i mislim da su njegove zasluge veće. Ostavio me je samog na ziceru“, rekao je Birčević, a prenosi Blic.

--->>> U poslednoj sekundi! Nemci, naučite - košarka je igra u kojoj će Partizan pogoditi šut za pobedu (VIDEO)

--->>> Šampioni infarkt završnice! (VIDEO)

--->>> Džikić upozorava: Igrači, morate da znate koji je rezultat i koliko je vremena ostalo


Tim Aleksandra Džikića zadržao je rezultatski savršen učinak u novoj sezoni (šest utakmica-šest pobeda), iako je dvaput morao da „savlada“ Ludvigzburg. Najpre početkom treće deonice kad je stekao 11 poena prednosti, a zatim na već opisan način, pogotkom u poslednjem napadu.

Znali smo šta nas čeka... Presing po celom terenu. Uspeli smo da svedemo na minimum greške u vođenju lopte. Pitanje pobednika smo morali da rešimo ranije. Nije bilo potrebe za neizvesnom završnicom, ali na kraju smo uspeli da dođemo do prve pobede u Ligi šampiona“, dodao je Stefan Birčević.

Crno-beli u nedelju od 12.00 gostuju FMP-u u Jadranskoj ligi, a naredne srede će u Istanbulu igrati sa Bešiktašem u drugom kolu FIBA Lige šampiona.



(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.