Birčević i zvanično crno-beli

Izvor: Danas, 14.Jun.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Birčević i zvanično crno-beli

Partizan je i formalno doveo prvo pojačanje za novu sezonu. Stefan Birčević potpisao je dvogodišnji ugovor sa crno-belima čime se može naslutiti da će srpski velikan težiti da formira atletski daleko moćniju ekipu u odnosu na prethodnu takmičarsku godinu.

 U skladu sa tim, očekuje se da Petar Rakićević uskoro postane drugi novajlija; mladi reprezentativac Srbije trenutno je na poznatom košarkaškom >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << kampu u Trevizu gde se okupljaju najtalentovaniji igrači iz Evrope i SAD vežbajući pod nadzorom vrhunskih trenera i najuglednijih skauta. Na istom mestu je i Aleksandar DŽikić, trener Partizana, što samo pojačava pisanje Danasa da je Rakićević maltene već deo crno-belih.

Birčević (27, 210 cm) je rodom iz Lazarevca, prvi značajniji iskorak u karijeri napravio je u valjevskom Metalcu, dok afirmaciju u srpskim okvirima stiče nastupajući u kragujevačkom Radničkom pod nadzorom Mute Nikolića. Nakon što je 2014. bio deo reprezentacije Srbije koja je na Svetskom prvenstvu u Španiji osvojila srebro potpisao je dvogodišnji ugovor sa španskim Estudijantesom, uprkos tome što je Partizan i u to vreme bio zainteresovan da ga dovede. U španskoj Endesa ligi nije u potpunosti opravdao očekivanja slavnog kluba, koji se ove sezone borio za opstanak. Prosečno je igrao 15,5 minuta ostvarivši učinak od 5,8 poena i 3,3 skoka. U pitanju je krilni centar dobrih napadačkih karakteristika, sa manjkom mišićne mase. Poseduje solidan šut sa distance, uz nešto sporiji izbačaj, kao i sasvim korektnu tehniku na niskom postu.

- Još kao klinac kada sam se sa rukometa prebacio na košarku, govorio sam da sam to uradio zato što sam gledao Partizan na mečevima Evrolige u Pioniru i navijače koji ga fantastično bodre. Želja da se nađem u tom ambijentu i toj atmosferi bila je razlog da počnem da treniram. Nadam se da ćemo ove sezone imati velike ambicije. Velika mi je čast što me je trener DŽikić pozvao da radim sa njim. Mislim da sam došao u pravom trenutku, sa 26 godina, kada sam najspremniji i kada mogu da se u najboljem svetlu predstavim i klubu i navijačima - poručio je Birčević prilikom potpisivanja ugovora.

Stevanović pred vratima

Andreja Stevanović trebalo bi u narednih par dana da potpiše ugovor sa Partizanom. Bek čačanskog Borca bio je prošle sezone na probi ali nije uspeo da se nametne tadašnjem treneru Petru Božiću. Stevanović (1995, 192 cm) je ponikao u kragujevačkom Radničkom, odigrao je jednu sezonu za Napredak iz Aleksinca pre nego što je 2015. potpisao za Borac. U ovosezonskoj Superligi upravo je u Čačku pružio najbolju partiju protiv Partizana ubacivši crno-belima 27 poena. Stevanović je pozvan u univerzitetsku reprezentaciju koja će od 22. juna do 1. jula učestvovati na međunarodnom turniru u Kini; očekuje se da Partizan sa talentovanim bekom ugovori saradnju pre njegovog odlaska na pomenuti turnir.

Peković: Sa DŽikićem pravimo tim

- Sa trenerom DŽikićem pravimo tim koji će u narednoj sezoni nastupati u Evropi, regionu i domaćoj ligi. Prvo pojačanje je Stefan Birčević, koji ima reprezentativno i internacionalno iskustvo. Razgovaramo sa još nekim igračima, a fokus će u ovom periodu biti na dovođenju najkvalitetnijih domaćih igrača koje možemo da priuštimo. Pojačanja iz inostranstva će na red doći malo kasnije. Imamo svoje želje i trudićemo se da ih ostvarimo. Radimo na očuvanju i osnaživanju sponzorskog pula u čemu kao klub slavne tradicije i velikog značaja za državu imamo pomoć državnog vrha i samog premijera Aleksandra Vučića. Najgledaniji smo tim ABA lige i domaće Superlige, a ne treba zaboraviti ni sjajnu podršku koju su pružili igračima na jednom jutarnjem treningu. Sve to nas čini jačim, daje nam elan i još veću želju da im se odužimo tako što ćemo Partizan što je moguće pre vratiti u vrh - istakao je Nikola Peković, predsednik Partizana, apelujući na nadležne organe da se pronađu vinovnici incidenta pre meča Partizan - FMP kada je grupa navijača Zvezde napala simpatizere crno-belih.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.