Bez uvijanja - Iliev otkrio kakva je situacija sa Evertonom i Tavambom!

Izvor: Sportske.net, 10.Jan.2018, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez uvijanja - Iliev otkrio kakva je situacija sa Evertonom i Tavambom!

Sportski direktor Partizana analizirao situaciju oko Evertona Luiza i Leandrea Tavambe i obelodanio šta navijači mogu da očekuju tokom zimskog prelaznog roka.

Dva dana uoči početka priprema za prolećni deo sezone sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivica Iliev govorio je za "Partizanov vesnik" o aktuelnim temama.

Navijače svakako najviše zanima situacija vezana za odlaske i angažovanje novih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << igrača, a direktor Iliev bio je više nego otvoren po pitanju dvojice igrača.

Sudeći na osnovu rečenog, stiče se utisak da je Partizan doneo odluku da ove zime proda Evertona Luiza jer Brazilac ne želi da produži ugovor, a na leto će imati odrešene ruke u izboru novog kluba.

"To je igrač kog sam prvog doveo u Partizan. Niko ne može da bude tužniji od mene ako on ode iz kluba, ali moramo da sagledamo činjenice koje stoje, a to je da mu za pet meseci ističe ugovor, da je suspendovan za Viktoriju Plzenj", počeo je izlaganje Iliev.

Sportski direktor crno-belih obelodanio je da se već šest meseci pregovara sa Evertonom i da je Brazilac već odbio duplo unosniji ugovor od onog koji trenutno ima.

"On nijednog trenutka nije uslovio klub, spreman je da ostane do leta. Ali, da li nam je potreban, da li treba da se oslonimo na njega? Moramo da pravimo tim koji će biti spreman za sledeće kvalifikacije. Ekipa se na pripremama uigrava za prvu utakmicu, biće uigravana bez njega. U slučaju pozitivnog rezultata u prvom meču sa Viktorijom on sigurno neće igrati drugi. Onda se postavlja pitanje opravdanosti njegovog ostanka", konstatuje Iliev.

Ivica Iliev dodao je da Evertonom ugovor predstavlja finansijsko opterećenje za klub, a da bi od eventualne prodaje Partizan zaradio preko potreban novac.

"Imamo potencijalni ugovor od nekoliko klubova sa kojima možemo da rešimo ceo prelazni rok. Taj prelazni rok sigurno bi bio za narednih godinu, dve dana. Hajde da sklonimo emocije sa strane, moramo da budemo razumni, da sagledamo sve strane priče i da izvučemo najbolje iz toga", zaključio je Iliev.

Nešto drugačija situacija je sa Leandreom Tavambom. Kamerunac ima ugovor do kraja 2019. godine, ali izgleda da u Humskoj nemaju dilemu oko toga šta činiti ukoliko stigne dovoljno dobra ponuda.

"Tavamba ima 28 godina i odigrao je sezonu iz snova. Mi moramo da budemo praktični i ako neko dođe sa maksimalnom finansijskom ponudom koja je možda i nerealna, mi ne smemo da ostanemo imuni na to. Moramo da odreagujemo najbolje moguće u insteresu kluba", istakao je Iliev.

Posle svega što je Ivica Iliev kazao utisak je da su velike šanse da Partizan ove zime ostane bez Evertona Luiza i Leandrea Tavambe, a onda ostaje da se vidi kakve će zamene angažovati crno-beli za ovu dvojicu izuzetno važnih igrača.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) ILIEV OTVORIO KARTE: Evo šta će biti sa Evertonom i Tavambom

Izvor: Kurir, 10.Jan.2018

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev najavio da klub neće sprečavati Evertona i Leandrea Tavambu da napuste klub u slučaju adekvatnih ponuda.

Nastavak na Kurir...

Grujić izabrao, na korak od novog kluba!

Izvor: Sportske.net, 11.Jan.2018, 14:25

Bivši fudbaler Zvezde prelomio, transfer blizu....Marko Grujić će na pozajmicu, nije tajna, Klop ima nameru da mu pruži šansu da negde drugde stiče iskustvo. Uz to, Grujić želi na Mundijal, svakako da je za njega najvažnije da bude standardan na proleće...Tri su opcije bile u igri, sve tri...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.