Bez dogovora klubova, ABA liga i dalje u blokadi, Ostoja se odmah oglasio!

Izvor: Sportske.net, 11.Sep.2020, 17:24

Bez dogovora klubova, ABA liga i dalje u blokadi, Ostoja se odmah oglasio!

Ima li načina da se ovaj problem reši?

Sastanak ABA lige nije doneo pomak - Partizan je ostao pri stavu da se sukob interesa rešava pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani, FMP i Crvena zvezda nisu pristali na to, pa je regionalno takmičenje i dalje u blokadi, preneli su danas beogradski mediji.

"KK Partizan je prihvatio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << predlog sportskog direktora ABA lige Vojinovića da pristane na prenos udela vlasništva na FMP, da se istovremeno ide na restruktuiranje lige u DOO, ali uz jedini uslov da se kao nadležan sud za sporove u novi društveni ugovor doda CAS u Lozani", napisao je na tviteru predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Kako je preneo portal Mondo, Partizan nije pristao da tuži Zvezdu i FMP nadležnom Privrednom sudu u Zagrebu i posle iscrpljivanja te dve opcije nije postignut dogovor ni oko jednog predloga koji bi "otkočio" takmičenje nekoliko nedelja uoči start sezone.

Nekoliko klubova, na čelu sa predsednikom Budućnosti Draganom Bokanom, iznelo je ideju da formira "novu" ABA ligu, odnosno novo pravno lice koje bi rukovodilo ligom. Tu ideju je podržalo više klubova, među kojima su Cedevita Olimpija, Igokea, Cibona, Mornar, Zadar, piše Mondo.

Kako se navodi, u situaciji u kojoj nema rešenja ovog spora, tim putem bi mogla da se formira nova firma koja bi pravno pokrenula ABA ligu iz početka, što se već dogodilo 2015, kada je nastala postojeća ABA liga j.t.d.

-

-

Fantazi PL - Vezisti, najjača karika! https://t.co/ybegQUJyzC

— Sportske.net (@sportske) September 9, 2020
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uz najavu da će Partizan biti ''isključivi krivac'': ''KK Crvena zvezda mts ni na koji način nije povezana sa KK FMP''

Izvor: Sportske.net, 11.Sep.2020

Nedugo posle Ostoje Mijailovića, oglasila se i Crvena zvezda, zvaničnim saopštenjem...U ABA ligi i dalje bez dogovora klubova, Partizan ne želi da odstupi od svog zahteva za uključivanjem Suda za sportsku arbitražu u Lozani, vezano za ''slučaj FMP'', a u Crvenoj zvezdi su zbog toga ponovo reagovali...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.