Bez dlake na jeziku - Asano o srpskoj fudbalskoj kulturi i zašto je ŠOKIRAN!

Izvor: Sportske.net, 16.Avg.2020, 11:46

Bez dlake na jeziku - Asano o srpskoj fudbalskoj kulturi i zašto je ŠOKIRAN!

Takuma Asano govorio za klupski sajt o Partizanu, svojim igrama i srpskom fudbalu.

Takuma Asano je jedan od junaka pobede Partizana u Surdulici. Ponovo je postigao gol, a ističe da mu je bilo veoma teško da igra u prvom poluvremenu.

"Bilo je zaista veoma teško, odjednom se sva kiša srušila iznad Surdulice i bilo je nemoguće igrati. Bili smo loši u prvom poluvremenu u odnosu na drugo kada smo uspeli da postavimo našu prepoznatljiviju igru", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je Asano.

Mediji kažu da je klupa donela pobedu crno-belima.

"Mi smo svi starteri i mi smo svi klupa, jedan tim koji je stalno zajedno. Zavisi samo ko je kad i koliko spreman i psihički, kako otvorimo utakmicu, kako se postavi protivnik. Nije fudbal video igrica. Ni u njoj nije lako da pobedite, a ne kada imate ljude pred sobom i ne znate kako će izgledati sami tok utakmice. Ali mi je veoma drago što je Denis ušao u igru i što je lopta išla preko njega do mene. On je dobar igrač i mislim da ako nastavi da radi dobro na treninzima kao do sada da će nam dosta pomoći. Što se tiče samog gola, procenio sam u trenutku da na taj način mogu najbolje da smirim loptu i pošaljem je u gol što se i pokazalo za dobar potez. Bitno je da Partizan pobeđuje, rezultat je manje važan", rekao je Asano za klupski sajt.

Baš kao u Surdulici, gađao je u centar i u ovom intervjuu upitan da prokomentariše srpski fudbal i reakcije sa strane.

"Za mene kao nekoga ko dolazi iz sasvim drugačije kulture su dešavanja i reakcije u srpskom fudbalu i dalje na nivou šoka. Pokušavam zaista da sa jedne strane razumem, ali opet ne shvatam zašto su svi na klupi besni i ljuti kada odmah ne damo gol? Ta nervoza i ljutnja se prenosi i na svlačionicu na poluvremenu i bude zaista ogroman pritisak. Pomislim, momci imamo drugo poluvreme, uspećemo, popravićemo, samo mirno i pozitivno. Pokušavaju da mi objasne da ste vi temparamentan narod, da je kod vas jednostavno tako, da mora stalno da je napeto, tenzija.. Našalimo se nekada da bismo mogli da unesemo i probamo neku tehniku iz Japana, kao borilačke veštine... Najvažnije je da prenosimo jedni drugima pozitivne misli i pozitivnu energiju i onda se to vraća. To je zakon prirode", rekao je Asano za klupski sajt.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Asano: Ogroman pritisak u Partizanu

Izvor: RTS, 16.Avg.2020

Fudbaler Partizana Takuma Asano rekao je da utakmica protiv Radnika u Surdulici bila teška, ali da je tim u drugom poluvremenu pokazao pravo lice. Japanac se dotakao fudbala i života u Srbiji. . Crno-beli su u 4. kolu Superlige pobedili Radnik sa 2:0, golovima Asana i Umara...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.