Bertans: Uvek sam miran kad šutiram

Izvor: B92, 08.Mar.2013, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bertans: Uvek sam miran kad šutiram

Sjajni šuter, krilo Partizana, Davis Bertans izjavio je da je uvek opušten kada šutira ključne trojke i da mu je do sada u tome mnogo pomogao trener Vujošević.

"Radim na šutu i trener mi pomaže. On me podstiče da ne razmišljam previše i da imam više samopuzdanja kada sam u posedu lopte."

"Želi da budem siguran u sebe kada sam u poziciji da šutiram za dva ili tri poena", rekao je Davis Bertans.

Davis Bertans je pogodio trojku i doneo pobedu na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meču protiv Cedevite. Posle tog verovatno i odlučujućeg meča trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je Letonac verovatno najbolji trojkaš ABA lige. I pored toga posao još nije završen.

"Opušteni? Ne možemo biti opušteni kada je do kraja ostalo tri meča do kraja regularnog dela sezone“, rekao je on za sajt ABA lige.

A na pitanje koliko šuteva je potrebno da se stekne sigurnost Bertans nije imao odgovor.

"Definitivno dnevno šutnem viš eod stotinu puta na koš. Nisam siguran. Ponekad ostanem u hali i posle jutarnjeg treninga. Ne mogu da kažem kliko je to šuteva, pa ću reći da ih je poprilično“, izjavio je Letonac.

Bertans je drugi trojkaš po uspešnosti u ligi 99-45, a treći po broju upućenih šuteva ka košu. Od njega jedino je više šutirao Aleksandar Ćapin (120-99).

"U klubu najviše šutiram protiv Bogdanovića i definitivno sam u vođstvu. Čitavog života sam znao da je to moje najjače oružje. Još kao klinac sam šutirao za tri poena. Nisam uvek bio ovoliko visok, naprotiv bio sam niži od ostalih. Igrao sam pleja. Kasnije sam porastao i sada sam na poziciji tri i četiri. Ali to što sam porastao nije uticalo na moju preciznost.“

On je preuzimao mnogo važnih šuteva protiv Solnoka, Zadra, Krke, Radničkog, Union Olimpije, Crvene zvezde, CSKA, Barselone i Bamberga.

Ističe da je uvek smiren kada to radi, jer zna da su stvari mnogo teže kada je igrač pod stresom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.