Bertans: Posle Duleta, lako je sa Popom (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2016, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bertans: Posle Duleta, lako je sa Popom (VIDEO)

"Ne znam da li sam ikada u životu toliko trenirao. Mnogo mi je pomoglo sve to kroz što sam prošao“, rekao je Bertans

Letonski košarkaš Davis Bertans napustio je Partizan pre skoro dve i po godine, a posle par sezone u Laboralu i dosta problema sa povredama konačno se obreo u NBA ligi u timu San Antonio Sparta.

Sjajni letonski šuter istakao je da mu je period u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Partizan, iako naporan, bio najbolji u dosadašnjoj karijeri i da mu je pomogao da napreduje kao igrač. Pre svega, rad sa trenerom Duškom Vujoševićem koji po specifičnom načinu vođenja treninga i utakmica, ali i temperamentu sličan Gregu Popoviću, legendi San Antonija.

“Prešao sam dugačak put da dođem do ovde. Bilo je teških povreda, a u Srbiji sam imao i sam i veoma strogog trenera. Ne znam da li sam ikada u životu toliko trenirao. Mnogo mi je pomoglo sve to kroz što sam prošao“, rekao je Bertans novinarima lokalnih medija u San Antoniju.

Američke novinare zanimalo je kako se snalazi sa „izlivima nežnosti“ karakterističnim za Popovića.

“Iskreno, kada pomislite da Pop ponekad poludi, nije to baš tako strašno. Naravno, ne želim da dođem u situaciju da ga dovedem u situaciju da moram da ga vidim u najgorem izdanju. Ali, već sam u prošlosti prolazio kroz slične situacije. Tako da, čak i ako trener viče na mene, znam da mi želi dobro, odnosno da izvuče maksimum“.

Sam Popović ocenio je da će Bertansu najveći izazov predstavljati da se adaptira na brzinu igre u NBA ligi.

“Žao mi je momka, dva puta je kidao prednje ukrštene ligamente, pa je prethodni par godina imao duže oporavke. Sada izgleda da je zdrav i radi upravo ono što smo tražili od njega još kad je draftovan. On je veoma, veoma dobar“, nije štedeo reči hvale trofejni trener.

Legenda kluba iz Teksasa, Argentinac Manu Đinobili takođe smatra da bi Bertans mogao da bude dobro pojačanje za ekipu.

“Protivnici će morati baš da poštuju njegov šut“.

Trener Popović dodao je čak i da je Bertans fizički u malo boljem stanju nego što je očekivao.

“Njegova brzina je veća nego što mnogi misle, pogotovo kad gledaju neke snimke. Svi koji su ga gledali dok je bio u Evropi zaista su bili oduševljeni“.



(FOTO: Action Images i MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Bivši as Partizana, sada NBA igrač, rekao da mu je najteže bilo u Srbiji, a onda je duhovito opisao Vujoševića!

Izvor: Telegraf.rs, 20.Okt.2016

Bivši košarkaš Partizana Davis Bertans stekao je reputaciju u NBA u San Antonio Sparsima. Iako ima veliko iskustvo igranja u Evroligi u dresu Partizana, on nije još iskazao pun potencijal zbog teških povreda kolena zbog kojih se oporavljao skoro dve godine...On je američkim medijim apričao o svojoj...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.