Bamberg na nogama pred Partizan

Izvor: Mondo, 12.Dec.2012, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bamberg na nogama pred Partizan

Prvak Nemačke pooštrio je mere bezbednosti pred odlučujući meč grupne faze Evrolige sa Partizanom mt:s.

Bamberg je u sredu na svom sajtu objavio kratko uputstvo navijačima "kako bi se smanjila mogućnost pojave bezbednosnih problema".

Tim povodom su grad Bamberg i lokalna policija poručili da će biti praćeno kretanje "ekscesnih grupa, koje eventualno planiraju da dođu u halu".

Takođe je poslata poruka navijačima, da oni koji budu pod dejstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << alkohola neće biti pušteni u dvoranu, kao ni posetioci sa zastavama na motkama, uvredljivim transparentima, megafonom, sirenama, pirotehničkim sredstvima i tvrdim predmetima.



Hala u Bambergu vodi se kao "vruć domaći teren", posebno za zapadnoevropske prilike, a bučna publika vrlo je blizu samom parketu.

"Mislim da će ovo biti prava bitka, ali se uzdam u naše navijače, u našu dvoranu, koja mora da gori", poslužio se metaforom tehnički direktor nemačkog prvaka.

Nije poznato da li je ovo saopštenje proizašlo iz velikog interesovanja domaće publike, koje vlada već danima u ovom gradiću na severu Bavarske, ili možda zbog najave dolaska navijača Partizana iz dijaspore na utakmicu.

Najbolji igrač Boštjan Nahbar rekao je da oseća tenziju pred meč sa Partizanom, u kojem Bambergu pobeda garantuje plasman u Top 16 fazu.

"Možda to neće biti najlepša utakmica za gledanje, ali ovom prilikom to i nije u prvom planu. Ovo je jedan od mečeva koji moraju da se dobiju. Veoma smo motivisani i znamo da će ceo grad biti uz nas", dodao je slovenački internacionalac.

Crno-belima je takođe neophodna pobeda, ali će ih ona odvesti dalje samo u slučaju poraza Lijetuvos Ritasa u Istanbulu.

(MONDO)
Pogledaj vesti o: Partizan,   Evroliga

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.