Bamberg - Partizan 68:62 (kraj 3/4)

Izvor: Mondo, 13.Dec.2012, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bamberg - Partizan 68:62 (kraj 3/4)

U toku su utakmice 10. kola D grupe , u kojima pada odluka o četvrtom mestu i poslednjem učesniku Top 16 faze Evrolige.

Dok crno-beli gube u Nemačkoj - 68:62 (25:13, 22:22, 21:25), Bešiktaš i Lijetuvos Ritas u Istanbulu igraju neizvesnu poslednju četvrtinu, a podsetimo da je poraz Litvanaca preduslov da Partizan ode među 16 najboljih u Evropi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Ekipa Bamberga, kojoj pobeda garantuje plasman u dalje takmičenje, mnogo bolje je odigrala prvih 10 minuta i u jednom trenutku imala čak 15 poena prednosti.

Davis Bertans trojkom je smanjio na 25:13, ali crno-beli nisu delovali kao ekipa spremna da u "paklu" Štehert arene uspostavi ravnotežu i napravi preokret.

Bamberg je igrao brzo, realizovao prvih pet napada, za vođstvo od 10:5, dok Partizan nije imao kvalitetna rešenja za zonsku odbranu, što je vodilo brojnim promašajima i izgubljenim loptama (šest za četvrtinu).

Boštjan Nahbar je trojkom doneo Bambergu prvu dvocifrenu prednost već u sedmom minutu, kada je bilo 20:9.

Druga četvrtina počela je vezanim greškama Gordona i Vestermana, uz lake poene na drugoj strani za 29:13, odnosno 32:16, kada je Nahbar u sledećem napadu dao novu trojku.

Partizan je tek izlaskom slovenačkog veterana otupio oštricu protivničkog napada. Vesterman je trojkom počeo, a Lučić završio seriju od 11:0, kojom su crno-beli u 16. minutu potpuno uhvatili priključak - 32:27.

Uloženi trud u velikoj meri je "prosut" u naredna dva poseda lopte, kada je Gordon forsirao pod košem i žestoko promašio, a Vesterman napravio nesportski faul nad Goldsberijem.

Bamberg je došao do preko potrebnih poena, onda se i Nahbar vratio u igru i sa plejmejkerom Antonom Gavelom, kao i snažnim centrom Majkom Zirbsom (sjajan poluhorog, pa "banana" Milosavljeviću), bio najzaslužniji što se domaćin u finišu poluvremena ponovo "odlepio" - 47:33.

Nahbar je u istom stilu krenuo i u trećoj četvrtini, trojkom preko ruke Gordona za 50:36, ali je Milosavljević uzvratio košem uz dodatno slobodno bacanje, kao i Lučić, koji je pri tom iznudio četvrti faul najboljeg igrača Bamberga.

Bilo je u tom trenutku 52:44, Slovenac je u 23. minutu morao na klupu, ali su njegovi saigrači uz dosta muke sačuvali solidnu prednost - 68:62 na isteku 30. minuta.

Crno-beli su se uzastopnim koševima Gordona iz "otpadaka" prišli na 63:59, nakon čega su dozvolili Nojmanu skok u napadu, na šta se nadovezala tehnička greška Lučiću zbog - kako su smatrale sudije - simuliranja.

Džejkobsen je pogodio jedan penal, a Zirbs poentirao posle ofanzivnog skoka - 66:59.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Bamberg i Partizan u produžetku!

Izvor: Mondo, 13.Dec.2012

U toku su utakmice 10. kola D grupe , u kojima pada odluka o četvrtom mestu i poslednjem učesniku Top 16 faze Evrolige...Zakucavanje Drua Gordona dve sekunde pre kraja, posle dva promašena slobodna bacanja Dragana Milosavljevića (drugo namerno), donelo je crno-belima "remi" u regularnom toku utakmice...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.