Izvor: Piplmetar.rs, 01.Dec.2023, 00:31

Bajkovit povratak Partizanovog kapitena: Propustio mesec dana pa se vratio i doneo pobedu protiv Panate!

Foto: Mileta Mirčetić


Košarkaši Partizana odigrali su meč 11. kola Evrolige protiv ekipe Panatinaikosa i tom prilikom pobedili rezultatom 92:87, po četvrtinama 20:21, 19:17, 15:18, 24:22.
Prva četvrtina je bledo krenula za Partizan, sa čudnom petorkom je izašao Obradović na Panatu. Crno-beli su krenuli u sastavu Doužer – Ponitka >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << – Ledej – Smailagić – Kaminski protiv niske petorke Panate. Ovo je donelo gostima prvu veliku prednost.
Usledila je dobra reakcija nakon ulaska Avramovića na teren, a dobar utisak je ostavio i Kaboklo sa nekoliko dobrih otvaranja. Prve minute posle dugo vremena je upisao i Panter, čak je podelio i jednu asistenciju.
Loš start i u drugoj deonici se nije odrazio na rezultat, pa je Obradović iskusno tražio tajmaut vrlo rano da pokuša da postavi igru svog tima. Međutim, taj tajmaut nije urodio plodom.
U nastavku druge četvrtine videli smo jako neodgovorno ponašanje Frenka Kaminskog, koji je pored objašnjenja sudije da je napravio drugi faul nastavio da komunicira sa sudijama i to mu je donelo tehničku i treću ličnu grešku. Ovo je u tom trenutku predstavljalo problem za crno-bele jer ostaju sa igračem manje.
Mathias Lessort messing with Zach LeDay 😂🤣 pic.twitter.com/cFO4tqD0pv— BasketNews (@BasketNews_com) November 30, 2023
Kraj druge četvrtine nam je dao mnogo energičniji Partizan, koji sada nije pravi toliko grešaka u odbrani, a Zek Ledej se probudio kako bi crno-bele vratio u potpunosti u igru nizom od 11-0. Na poluvremenu je prednost ostala Partizanu i rasterećeno su mogli da idu na odmor.
Drugo poluvreme je nastavilo u istom maniru kao kraj druge četvrtine, međutim taj nalet nije bio dugog daha. Deluje da Panata nakon prve deonice nije uspela da nađe pravi ritam i da ih je malo progutala dobra atmosfera.
U jednom trenutku treće četvrtine bilo je zatišje sa obe strane, ali ubrzo uspevaju da nađu oba tima rešenja. Nije bilo neke kvalitetne košarke, ali su uspevali da odgovore na koš protivnika. Na kraju treće deonice Mitoglu je postavio rezultat i dva poena prednosti pred ulazak u poslednjih deset minuta.
How did that go in??!! @paobcgr pic.twitter.com/CVtc9JnzX9— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) November 30, 2023
Četvrta četvrtina je loše startovala za crno-bele, Panata je vezala osam brzih poena, što je Obradović pokušao da prekine tajmautom. Odličnom odbranom su u potpunosti izbacili igrače Partizana iz fokusa i naterali i Pantera i Doužera na veliki broj grešaka.
Držali su se gosti dugo u velikoj prednosti, ali Doužer je trojkom pokrenuo niz dobrih napada crno-belih. Na kraju je Kevin Panter ušao, konačno, u meč i prvo trojkom spustio, a onda i prodorom pored Grenta izjednačio rezultat.
Na kraju deonice Panteru Panata krade loptu i na taj način uspeva da iznudi produžetak.
Produžetak će dugo ostati upamćen, Kevin Panter je pokazao koliko vredi ovom timu, počeo je utakmicu sa 0/4, a završio sa 5/12! Bilo je dosta dobrih napada i ta „hasl“ košarka crno-belih je još jednom bilo ono što je trebalo.
I onda taj napad! Na samo minut do kraja Panter uzima loptu, kreće u prodor, ostavlja iza sebe defanzivca, Ledej istovremeno protrčava po čeonoj loniji. Na udvajanju visokog igrača Panter šalje alejup dodavanje Ledeju i ovaj zakucava! Akcija u stilu Kobi Brajanta i Šekil O’Nila.
CRUCIAL MOMENT IN THE OVERTIME AND KEVIN PUNTER WAS THROWING ALLEY-OOP TO ZACH LEDAY 😱 pic.twitter.com/kbdonJ7m6e— BasketNews (@BasketNews_com) November 30, 2023
Najefikasniji na ovom meču za domaći tim bio je Zek Ledej sa 23 poena i pet skokova, a fantastičnu utakmicu je odigrao Doužer koji je postigao 16 poena, sedam skokova, četiri asistencije i ukrao tri lopte. Panter je dodao 13, a Kaboklo 12 poena. Najbolji skakač je bio Danilo Anđušić sa osam skokova.
U gostujućoj ekipi najraspoloženiji je bio Kendrik Nan sa 19 poena, pet skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. Lesor je doda 16 poena uz šest skokova. Grent je upisao 15, Mitoglu 13, a Grigonis 12 poena.
Naredni meč Partizan će igrati sa FMP-om u ABA ligi, dok će u Evroligi dočekati Monako. Panata će u najjačem evropskom takmičenju igrati u Istanbulu protiv Anadolu Efesa.
Tok meča Prvi produžetak
5. minut – 92:87 – Brza Partizan bez ikakve potrebe, greška Doužera. Fauliran sada Slukas i ide na liniju penala. Pogađa samo prvo Slukas! Panter šalje alejup Ledeju i kakva akcija!!! Grigonis promašuje, ali Slukas iz ofanzivnog skoka pogađa. Au kakva akcija Pantera i Ledeja! U stilu Kobija i O’Nila.
4. minut – 88:84 – Napada Slukas prodorom, ali promašuje! Promašuje Panter trojku, a Anđušić hvata ofanzivni skok i poentira za +8. Nan sada precizan za tri poena sa druge strane. Doužer oboren nakon šuta za tri poena, sudije nisu smele da sviraju ovo, a morale su. Potencijalna greška sudija u završnici. Sada Lesor ide na bacanja zbog faula. Pogađa samo prvo.
3. minut – 86:80 – Uspeva Doužer iz preteške pozicije, njegov 16. poen! Izuzetno dobra odbrana Partizana! Nekoliko vezanih blokova! Panter sa poludistance! Kapiten Partizana donosi veliku prednost za ovaj momentum!
2. minut – 82:80 – Grigonis pravi faul na Ledeju i sprečava mismeč. Doužer pogađa ispod koša! Sudija svira sada faul Ledeja, to je njegova četvrta lična i šalje Mitoglua na liniju bacanja. Ledej traži od Obradovića čelendž, ali ništa od toga. Upitna sudijska odluka. Prvo bacanje promašuje Dinos Mitoglu. I drugi put neprecizan! Međutim, Doužeru beži lopta, novi napad za Panatu. Napeto je! Lesor gubi loptu!
1. minut – 80:80 – BRUTALNO ZAKUCAVANJE KABOKLA! Uspeo je da vrati loptu u koš iz ofanzivnog skoka. Sada ofanzivni skok Slukasa, lopta ide na Mitoglua i on je spušta u koš.
Foto: Mileta Mirčetić


Četvrta četvrtina
10. minut – 78:78 – Kevin Panter preuzima inicijativu sada, napada Grenta i donosi izjednačenje! Promašuje Grent za dva, Partizan ima napad za pobedu, ali kradu loptu Panteru. Kraj četvrtine i produžetak.
9. minut – 76:78 – Evo ga Panter kada je potrebno! Pogađa trojku preko Lesora i spušta na svega dva poena zaostatka! Tajmaut Atamana. Nan protiv Kabokla, šutira sa poludistance iz levog kornera, blokira ga Brazilac! Sudije gledaju da li je isteklo vreme, biće još jako malo vremena do kraja napada.
8. minut – 73:78 – Doužer iz step-beka šutira za tri i pogađa! Samo -4. Neverovatan pogađaj Grenta za tri iz desnog kornera. Panter brzo uzvraća, pet razlike. Krade Doužer loptu i Grent pravi faul kako bi prekinuo kontranapad. Grent i Lesor po četiri lične greške.
7. minut – 68:75- Težak promašaj Lesora na dobru odbranu Partizana, pa u tranziciji Grigonis prekida napad crno-belih faulom, pametan potez. Kaboklo dolazi do ofanzivnog skoka i brutalno zakucava! Dva ofanzivna skoka hvataju igrači Panate i na kraju Ledej faulira Mitoglua. Biće dva bacanja za Grka, a on pogađa oba puta. Drugo je bilo ponovljeno, zbog prestupa nekoga iz Partizana.
6. minut – 66:73 – Konačno poeni Kevina Pantera, ali Mitoglu na drugoj strani ostaje potpuno sam i pogađa za dva, ponovo +10. Ledej ulazi u prodor, sudara se sa Lesorom, centar Panate pada i sudije mu sviraju tehničku grešku zbog flopinga. Precizan Ledej sa penala. Izbija Grent Panteru loptu na prodoru, ali do nje dolazi Kaboklo, nad kim Lesor potom pravi faul na šutu. Kaboklo sa bacanja precizan oba puta.
5. minut – 61:71 – Faulira Panter Kendrika Nana i šalje ga na liniju slobodnih bacanja, ispunili su bonus, Panata nema nijednu timsku grešku. Precizan Nan oba puta. Ledej ostaje na popu sa Doužerom, pokušava za tri, ali neprecizan. Grigonis dodaje Mitoglu u korner, promašuje Grk, ali popravlja Lesor.
4. minut – 61:67 – Težak faul Ledeja na Nanu. Novi napad za Panatu. Pogađa sada Nan za tri preko ruke odbrane. Izbacuje Ledej Lesora i poentira za dva poena, njegov dvadeseti poen.
3. minut – 59:64 – Loš pas Pantera, loptu krade Kendrik Nan i donosi dvocifrenu prednost Panati iz zakucavanja. Faul u napadu Kabokla… Pokušava Nan za tri poena, ali promašuje. Doužer zato pogađa sa druge strane iz levog kornera za tri! Lomi Nan Kabokla, ali ne pogađa trojku. U tranziciji Kaboklo ostaje sam i zakucava! Šansa za preokret.
2. minut – 54:62 – Novi laki poeni, ovog puta Lesora i primoran je Obradović da traži novi tajmaut. Promašuje Smajli sve iz okreta. Nan dodaje Mitoglu na niski post, koji je bio na mismeču sa Nanelijem. Ide Mitoglu na polaganje, biva fauliran, a na silaznoj putanji neko dira loptu i biće priznati poeni. Neprecizan na dodatnom bacanju.
1. minut – 54:58 – Greši Jaramaz startom poslednje deonice. Grigonis uprkos jakom kontaktu uspeva da pogodi sa poludistance. Panter šutira van balansa, ne uspeva da pogodi za tri poena, nije u formi očigledno je.
Foto: Mileta Mirčetić


Treća četvrtina
10. minut – 54:56 – Slukas na isteku napada promašuje težak šut preko ruke. Faul Grenta u kontranapadu, poslednji mali faul Panate. Pantera blokira Lesor i onda u ranom napadu ostaje Mitoglu sam u levom korneru i to uspeva da pogodi za malu prednost pred početak poslednje četvrtine.
9. minut – 54:54 – Nan traži poziciju i nestvarno izvlači. Nerešeno! Panter diže sa poludistance, ali ne uspeva da pogodi. Prvo ofanzivni skok Smajlija, pa Ledeja i biće faul odbrane. Ide Partizanov Amerikanac na bacanja. Promašuje oba bacanja. Ide Nan na Smailagića, preteška pozicija, ali precizan. Ledej opet sa poludistance pokušava preko Mitoglua, Grk ga faulira i šalje na liniju bacanja. Sada Ledej precizan oba puta. Drugo bacanje je bilo ponovljeno zbog prestupa Grigonisa.
8. minut – 52:50 – Mitoglu ide na polaganje, ali promašuje. Ako im je za utehu imaće dva bacanja zbog četvrtog faula Kaminskog. Promašuje krilni centar Panate prvo bacanje, ali drugi put precizniji. Nerešeno! Panter organizuje novi napad, ali mu lopta ispada. Ledej hvata i uspeva jednom rukom da pogodi.
7. minut – 50:49 – Slukas novi promašaj, a onda i Avramović na drugoj strani. Slukas ponovo promašuje za tri poena. Blokira Mitoglu Anđušića na polaganju, a onda Grent biva fauliran od strane Avramovića. Imaće dva slobodna bacanja. Prvi put na terenu Jaramaz, a ulazi i Kevin Panter. Pogađa oba puta Grent.
6. minut – 50:47 – Slukas pokušava za dva poena, lopta izlazi iz koša. Nova izgubljena lopta Partizana i biće TV tajmaut. Dobra prilika da se prekine loš niz u napadu i za jedne i za druge. Faul Anđušića na zemlji, pametno. Jezivo atraktivno zakucavanje Lesora i to uz faul Avramovića.  Pogađa dodatno slobodno bacanje. Dobra kretnja Nanelija na bekdoru i dodaje pas Kaminski za laka dva poena ispod koša.
5. minut – 48:44 – Zakucava Lesor, ali lopta ispada, pa sudije sviraju povlačenje obruča. Lopta će biti za Partizan. Kaminski napada Lesora i promašuje uz kontakt. Nisu sudije svirale faul.
4. minut – 48:44 – Dobra odbrana Partizana, kreću u tranziciju i Ledej iz nezgodne pozicije dolazi do novog koša. Grent hvata Ledeja na pogrešnoj nozi i dolazi do lakih poena.
3. minut – 46:42 – Slukas upošljava Mitoglua u desnom korneru, ali težak promašaj. Smajli hvata dodavanje Doužera, faul pravi Lesor i biće nesportska. Povukao je nemarno za ruku centra Partizana. Čelendž traži Ataman, deluje da neće proći, zaista je bilo povlačenja. Precizan je Smajli jedanput.
2. minut – 45:42 – Ledej pokušava pretežak šut, promašuje, ali Smajli hvata ofanzivni skok i popravlja pored Lesora. Opet Lesor zakucava, ovog puta na asistenciju Grigonisa. Puštaju igrači Panate Dožera da šutne sa poludistance i on je neprecizan.
1. minut – 43:40 – Grigonis gubi loptu, odlična odbrana Partizana na otvaranju četvrtine. Naneli precizan flouterom za dva poena. Doužer krade loptu iz ruku i kuca u kontranapadu! Lesor lako zakucava ispod koša.
BRUNO😤 #KKPartizan #EuroLeague pic.twitter.com/0B5wl34YuP— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) November 30, 2023
Druga četvrtina
10. minut – 39:38 – KAKVO ZAKUCAVANJE SMAJLIJA! KAPULJAČA! Ali Lesor na grešku odbrane ostaje potpuno sam ispod koša i atraktivno zakucava. Doužer pravi grešku u koracima. Vildoza promašuje ceo koš. Kraj druge deonice.
9. minut – 37:36 – Pokušava Grent iz ćoška ali promašuje za tri poena. Ledej igra sa Grentom u mismeču i kažnjava jednom rukom iz okreta! Nerešeno je! Lesora blokira Smajli! Tehnička klupi Panate! Pogađa Naneli bacanje i biće napad za Partizan.
8. minut – 34:36 – Balcerovski ne pogađa za dva. Ledej napada, ali Naneli gubi loptu nakon pasa Ledeja. U tranziciji promašuje i Mitoglu, koji ispada iz balansa. Nan pravi faul, svoj treći, u kontranapadu. Lopta sa strane za Partizan. Smajli za dva iz prodora neprecizan. Grent sada gubi loptu na drugoj strani. Anđuša potpuno sam, ali promašuje trojku. Međutim na ofanzivnom skoku Smajli i popravlja! Tajmaut Ataman.
7. minut – 32:36 – Faul Anđušića, Balcerovski ide na liniju slobodnih bacanja. Partizan je već neko vreme u bonusu. Precizan oba puta centar Panate. Namešta se na šut Smajli, ali ne pogađa. Ipak ofanzivni skok Ledeja, ostaje na trojci sam, pogađa trojku uz faul!!! Budi se Arena ponovo! Pogađa dodatno bacanje.
6. minut – 28:34 – Doužer šalje pas Smailagiću, koji ne prihvata loptu, a Nan u tranziciji pravi faul u napadu, dobar potez Zeka Ledeja. Biće još jedan tajmaut Partizana. Naneli se ponudio Ledeju i na drugi obruč polaže. Grent ponovo sa poludistance preko Nanelija sada. Doužer po ko zna koji put igra pik sa Smajlijem i pogađa sa poludistance flouter.
5. minut – 24:32 – Balcerovski dobija dodavanje u srcu reketa, pokušava na drugi obruč i pogađa uz faul Kaminskog. Precizan i na dodatnom slobodnom bacanju. Doužer pokušava da poentira iz polaganja, ali potpuno sam promašuje gotovo ceo koš. Faul Kaminskog. Dinos Mitoglu ostaje sam na šutu u levom korneru, ali igru sudije prekidaju zbog tehničke Frenku Kaminskom. Partizan je imao posed. Neverovatno šta radi centar Partizana…  Skoro da izbacuje sebe sa utakmice, ima tri lične greške posle ove tehničke. Nan pogađa svoj peti poen iz ovog slobodnog bacanja. Posed će biti za Partizan.
4. minut – 24:28 – Nan ide na Kabokla i uspeva da probije odbranu i dođe do novih lakih poena. Loši napadi i loše odbrane teraju Željka da traži tajmaut. Vukčević pokušava iz stepbeka, ali opet promašaj.
3. minut – 24:26 – Ne pogađa trojku Avramović. Nan iz pika sa Balcerovskim pokušava za tri poena, ali neprecizan. Naneli promašuje treći uzastopni napad.Sada kradu loptu, Avramović polaže preko Vildoze bez previše muke.
2. minut – 22:26 – Težak šut i promašaj Pantera za tri poena. U kontranapadu Mitoglu pravi nesportski faul, ili su to sudije tako protumačile. Ataman traži čelendž da se proveri sudijska odluka. Smatra da je bio faul na napadaču pre samog kontakta rukom. Neuspešan čelendž. Dva bacanja će imati Vukčević. Precizan oba puta. Krade Nan loptu Avramoviću, a onda i pogađa za dva poena.
1. minut – 20:24 – Nan napada Vukčevića, iskače Kaboklo i zaustavlja ga. Vukčević potpuno sam na levih 45 stepeni, ali težak promašaj za tri poena. Potpuno sam Grigonis opet nakon ekstra pasa, pogađa trojku.
Foto: MN Press – N. Paraušić


Prva četvrtina
10. minut – 20:21 – Mitoglu promašuje na pas Nana, ali Balcerovski vraća u koš. Dobar pas Pantera za Kabokla, koji ide na polaganje i pogađa uz kontakt! Biće dodatno slobodno bacanje. Promašuje dodatno bacanje Kaboklo. Vildoza promašuje šut sa pola terena uz zvuk sirene. Kraj prve deonice.
9. minut – 18:19 – Mitoglu promašuje sa poludistance, Balcerovski ne uspeva da uhvati ofanzivni skok. Daleka trojka Alekse Avramovića!!! Kradu loptu crno-beli, ali težak promašaj Ledeja.
8. minut – 15:19 – Slukas pokušava sa centra perimetra, ali promašuje trojku. Naneli preko Grigonisa promašuje. Krade loptu Kaboklo i atraktivno zakucava u kontranapadu, diže publiku.
7. minut – 13:19 – Kaminski pokušava da pogodi iz polaganja, ali biva fauliran i ide na liniju slobodnih bacanja. Precizan oba puta. Panter posle dugo vremena ponovo na terenu. Kaboklo menja Kaminskog. Grent pogađa preko Pantera sa poludistance. Odlična odbrana Panate, blokiraju Kabokla na polaganju.
6. minut – 11:17 – Slukas promašuje trojku. Ledej ostaje nisko u reketu, udvajaju ga, pa šalje loptu na trojku Smailagiću, koji ne koristi otvoreni šut. Lopta ide u aut i posed je za goste. TV tajmaut. Faul u napadu Slikasa, laktom je zakačio Doužera i raskrvario ga. Ponitka nemarno gubi loptu. Grigonis utišava Štark Arenu novom dvojkom.
5. minut – 11:15 – Ledej ulazi na prodor, napada Mitoglua, okreće se i jednom rukom karakteristično šutira i pogađa. Lesor iz kratkog rola upošljava Grigonisa, koji pogađa za tri poena. Pogađa na drugoj strani Zek Ledej za dva poena.
4. minut – 7:12 – Kaminski pokušava iz igre leđima da razigra, ali samo gubi loptu. Grent ostaje na ekstra pasu sam u korneru, diže trojku, ali ga faulira Smailagić i šalje na liniju bacanja. Precizan bek Panate sva tri puta.
3. minut – 7:9 – Doužer napada Lesora i donosi nova dva poena. Sada bek Partizana pravi faul na Slukasu u odbrani i šalje Grka na liniju bacanja. Pogodio je SLukas oba bacanja. Lesor sada blokira pokušaj zakucavanja Ledeja.
2. minut – 5:6 – Promašuje Matijas Lesor svoj pokušaj, ali ne i Kaminski na drugoj strani, prva trojka za centra crno-belih. Lesor brzo vraća na asistenciju Slukasa. Otvara se „pista“ Ledeju, ide na prodor i donosi laka dva poena. Mitoglu preko Ledeja uspeva uz kontakt da pogodi.
1. minut – 0:2 – Sudija podbacuje loptu i prvi napad će biti za ekipu Partizana. Doužer pokušava prvim šutem za tri poena, ali neprecizan. Faul Lesora. Faul Ponitke pri prodoru Grigonisa, imaće dva slobodna bacanja bek Panate. Pogađa oba bacanja. Odlična odbrana i rampa Lesora na Smajliju.
Petorke Partizan: Doužer, Ponitka, Ledej, Smailagić, Kaminski.
Panatinaikos: Slukas, Grigonis, Grent, Mitoglu, Lesor.
20:30 – Poseban transparent upućen Lesoru.
20:22 – Lesorov sin dobro poznaje parket Arene
20:20 – Dritan Abazović poseban gost Partizana na ovoj utakmici.
19:57 – Aleksa Avramović kao Partizanov Zoro.
19:56 – Navijači Partizana razvili zastavu Brazila u čast Brunu Kaboklu.
Foto: Telegraf.rs


19:42 – Aleksa Avramović izašao na teren sa maskom i dobio ovacije, počeo zagrevanje.
19:40 – Luka Vildoza ušao na teren i nije dobio nikakve negativne komentare niti skandiranja, izostali i zvižduci.
Foto: Telegraf.rs


Komentar pre meča Izabranici Željka Obradovića nakon četiri poraza u pet utakmicu uspeli su da savladaju Borac iz Čačka izuzetno ubedljivim rezultatom i na taj način da se jednim delom pripreme za ono što im sledi u ovom kolu Evrolige.
Sa druge strane se nalazi protivnik iz Atine, sa jednim od najuspešnijih trenera u poslednjih pet godina u najjačem evropskom takmičenju. Panata igra vrlo dobro u Evroligi, pa su od ekipe sa dna tabele i lošeg starta sezone od skora 2-4 došli do četvrte pozicije i skora 6-4.
Od kada je Mitoglu preuzeo glavnu reč sa pozicije krilnog centra oni izgledaju nezaustavljivo, Slukas predvodi ekipu kako se od njega očekivalo, Lesor je odličan od starta sezone, Grigonis dodaje svoj učinak, a faktor iznenađenja često zna da bude Grent. Sada se priljučio i Kendrik Nan i zaista deluju prilično nezaustavljivo. Trenutno su peti najbolji napad Evrolige, a da pritom odbrana ne trpi previše.
Od povređenih igrača u ekipi Partizana neće biti Uroša Trifunovića, dok na drugoj strani od ranije izostaju Huančo Ernangomez i Joanis Papapetru. Sve ostalo o meču možete pročitati ovde.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Split bolji od Krke u derbiju začelja

Izvor: B92, 01.Dec.2023

Košarkaši Splita slavili su u derbiju začelja ABA lige protiv Krke, 78:74 (29:18, 19:17, 20:23, 10:15).

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.