BRUKA I SRAMOTA PARTIZANA: Prozivaju državu, a ona im pomogla više nego ikome

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 13:51

BRUKA I SRAMOTA PARTIZANA: Prozivaju državu, a ona im pomogla više nego ikome

Dosta rupa u iskazu Željka Obradovića.

Strateg Partizana Željko Obradović je posle poraza od Crvene zvezde (85:79) u finalu Kupa Radivoja Koraća rekao da je laž da je Partizan državni projekat i da apeluje na ljude iz kluba da izađu sa podacima.

Ova konferencija za novinare je izazvala mnogo bure i već na prvo slušanje se može reći da se potkralo dosta grešaka i neistina u izlaganju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Željko Obradović je na čelo Partizana stigao u leto 2021. godine i od tada je ovaj klub dobio značajna novčana sredstva, što se videlo i na terenu. Skupi stranci koji igraju za milionske ugovore defilovali su u dresu Parnog valjka (kao i u dresovima Crvene zvezde) poslednjih nekoliko godina i jasno je da je pomoć države bila presudna da se ovo ostvari.

Ipak, Obradović je to faktički negirao. A ni od Partizana, niti od Zvezde ništa ne bi bilo da nema države. Tu je novac od države Srbije, ugovori sa Telekomom, NIS-om, pa ni Gasprom, ni kineski investitori ne bi došli da ih Srbija nije zvala. Dva beogradska kluba po tri puta nižoj ceni dobijaju halu Arene na Novom Beogradu, pa na to bi trebalo dodati odlaganja oko plaćanja poreza, privatnike kojima država savetuje da podrže klub za koji čak i ne navijaju.

Navijači često vređaju predsednika države i to prolazi nekažnjeno, Partizan ne snosi nikakve posledice zbog toga, a ako uporedimo trenutnu vlast sa onom u kojoj su glavni vinovnici bili Boris Tadić i Dragan Đilas, možemo videti da Partizan ima dvocifreno puta više novca na raspolaganju, hale nisu hladne, već je grejanje redovno i Evroligu ova ekipa igra budžetski ravnopravno sa ekipama iz zapadnih zemalja, a ne kao autsajder što je tada bio slučaj.

Obradović je možda u afektu izgovorio mnoge stvari na konferenciji posle meča sa Zvezdom, ali bruka i sramota je što nije prozvao svoje igrače. On nema manir da izdvaja neke svoje košarkaše i javno ih i konkretno kritikuje, tako da je iznenada 'udario' i na državu, sistem, sudije, jer čovek posle poraza ume takve stvari da izgovori bez da stvarno to misli.

A Partizan nije igrao protiv države, već protiv druge košarkaške ekipe, 'pet na pet' i nije država, narod ili neko treći kriv što skupi stranci nisu bili u stanju da pogode koš. Samo Kevin Panter prima 2,6 miliona po sezoni, Ledej i Naneli slične svote, Kaminskog i Doužera je doveo iz NBA lige, a baš je kapiten Panter bio taj koji je 'u kanal' poslao Obradovićev tim i kako sada država, narod, protivnički navijači mogu biti krivi za to što je on umislio da je veći od ekipe. Posao najtrofejnijeg evropskog trenera je bio da mu objasni kako da bude lider na terenu, a ne da posle meča daje izjave u kojima pljuje one koji 'hlebom hrane' njegov klub.

Jutro je pametnije od večeri, videćemo šta je tačno mislio Željko Obradović. U svakom slučaju, ono što je izgovorio da država ne pomaže Partizanu, u sličnoj meri kao Crvenoj zvezdi, jednostavno ne stoji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.