BRAVO MAJSTORI: Vraćaju se crno-beli murali

Izvor: Mondo, 21.Jan.2018, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAVO MAJSTORI: Vraćaju se "crno-beli" murali

Dobra volja, da ne kažemo srpski inat, učinili su da se u Beograda "vraćaju", vandalski oskrnavljeni, murali legendarnih igrača i navijača Partizana.

U noći između petka i subote, nepoznate osobe zarcnile su bojom murale znamenitih navijača i igrača Partizana, ali to se već na "nogometni dan" vraća na staro.

Verovatno autori originalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << murala koji godinama krase mahom oronule fasade centra Beograda, "uzvratili su udarac" i već danas su neki od murala ponovo u svom punom sjaju.

Foto: MONDO/Georgi Mitev Šantek

Možda prvi od obnovljenih je onaj s likom legendarnog Duška Radovića, koji ima i početak legendarnog stiha Azre "nedelja je" (...nogometni dan), tako da je i današnji dan pravi za "uskrsnuće".

Preko noći prekrečeni murali Grobara

Naravno, vandalizovati i uništiti nešto je mnogo lakše i brže nego nešto lepo stvoriti, tako da će restauracija "crno-belih" murala potrajati.

Foto: MONDO/Georgi Mitev Šantek

Godinama unazad navijački pokret "Grobarski treš romantizam" pravi u Beogradu murale raznih bivših sportista Partizana (Miloš Milutinović, Petar Borota, Haris Brkić, Milan Galić, Saša Đorđević, Zoran Mirković, Zoran Čava Dimitrijević...), ali i istaknutih navijača crno-belih.

Delije: Nismo mi prekrečili murale

Murali se, uglavnom nalaze na Dorćolu, starom delu Beograda.

Međutim, tokom noći između petka i subote, pojedini murali su prekrečeni crnom bojom, među kojima i oni posvećeni Dušku Radoviću, Brani Petroviću, glumcu Bori Todoroviću, a navijače Partizana je posebno zabolelo to što je uništen i mural posvećen ubijenom košarkašu Harisu Brkiću.

Da se ova sramota ne bi ponovila, bilo bi lepo saznati i ko se usudio na ovu vrstu huliganizma, a još lepše ako bi za to i materijalno ako već ne krivično odgovarao.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vandali tukli svedoke nedela!?

Izvor: Večernje novosti, 21.Jan.2018

U toku skrnavljenja murala strastvenih partizanovaca bračni par napadnut u centru Beograda. Mladići nasrnuli pesnicama i bakljama na muža i ženu. Iza rešetaka završio jedan huligan (21) BRAČNI par u centru Beograda našao se na meti vandala koji su u noći između petka i...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.