BIVŠI TRENER ZVEZDE OGROMAN OPTIMISTA: Partizan ima jednu FANTASTIČNU PREDNOST u odnosu na Real

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 17:29

BIVŠI TRENER ZVEZDE OGROMAN OPTIMISTA: Partizan ima jednu FANTASTIČNU PREDNOST u odnosu na Real

U pravu je.

Slovenački trener Zmago Sagadin, nekadašnji šef struke beogradske Crvene zvezde, govorio je povodom odlučujuće utakmice plej-of serije Real Madrid - Partizan. Slovenački stručnjak istakao je značaj povratka Kevina Pantera u ekipu beogradskih crno-belih.

Utakmica Real Madrid – Partizan počinje u sredu u 21.00. Crno-beli će u španskoj prestonici ponovo moći da računaju na svog kapitena Kevina Pantera, kojem je istekla suspenzija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Sve čestitke Partizanu na onome što je napravio ove sezone. Mislim da niko nije očekivao da će Partizan moći da dogura toliko daleko i da napravi takvu euforiju na našim prostorima i da puni dvoranu pod takvim cenama. To je sve zajedno fantastično – i marketinški i rezultatski. Već ovo što je Partizan uradio je prevazišlo očekivanja. Ipak, kada se dođe do završnice takmičenja, onda apetiti porastu. Partizan u Beogradu nije iskoristio priliku da završi posao, ali sami su za to krivi. Mislim da Partizan nije iskazao potrebnu čvrstinu na dva meča u Beogradu. Podršku publike su imali, ali nedostajala im je samo ta žustrina. Real to ne bi izdržao - rekao je Zmago Sagadin za Sport klub.

- Veliki hendikep je bilo neigranje Kevina Pantera, koji je ključni igrač Partizana, pogotovo za ovakve završnice. Sada smo opet u Madridu i mala psihološka prednost na strani Reala. Njihova hala će sada biti puna, za razliku od prve dve utakmice. Odlučivaće detalji, ili tačnije, psiha. Kada se sudare kvalitetni timovi u završnicama evropskiih takmičenja, onda odlučuje mentalna priprema. Partizan bi mogao da napravi atmosferu u kojoj nema šta da izgubi i ako uspe da ostane miran i hladne glave, može da dobije ovu utakmicu - kazao je Sagadin.

"Mismeč" na poziciji trenera bio je evidentan tokom ove serije.

- Partizan ima fantastičnu prednost koja se zove Željko Obradović. On je gotovo jedini trener u Evropi koji apsolutno vlada svojim timom. Tim igra onako kako je on postavio igru i kako se trenira. Drugi evropski treneri nemaju takvu disciplinu, a to je velika razlika. Ne bih rekao da je pametno kladiti se ni na jedan klub u ovoj prilici - kaže trofejni Slovenac.

Zona Real Madrida?

- Trener Ćus Mateo je povukao tim u zonu jer više nije znao šta da uradi. Mislim da sada taktika neće imati toliko uticaja. Bitno je za Partizan što ima Kevina Pantera, ali i Džejmsa Nanelija, koji se dugo čeka. Ako se Naneli priključi Panteru, onda su to veliki problemi za Real. U pitanju su dvojica izuzetno dobrih napadača, a svaki od njih može da ubaci po 20 poena i pobei Real. Valter Tavares pravi razliku, ali ovakve utakmice odlučuju spoljni igrači i pikenrol igra. Ipak, najbitnija je psiha. Ja još verujem u Partizan, već dugo naša regija čeka veliki uspeh poptu ovog Partizanovog - zaključio je 70-godišnji trener.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.