BIVŠI IGRAČ PARTIZANA: Zvezda ima kvalitetniji tim od crno-belih, vreme je da se Panter probudi

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2023, 12:43

BIVŠI IGRAČ PARTIZANA: Zvezda ima kvalitetniji tim od crno-belih, vreme je da se Panter probudi

Prvi ovosezonski večiti derbi igra se u četvrtak.

Crvena zvezda ima kvalitetan sastav koji je možda u ovom trenutku i kvalitetniji od Partizanovog. Ipak to je derbi, prvi ove godine i mislim da će biti zanimljiva utakmica - rekao je za Tanjug bivši košarkaš a sada trener OKK Beograda Vule Avdalović uoči prvog ovosezonskog večitog derbija koji se igra danas od 18.30 časova u Areni.

Košarkaši Partizana će dočekati Crvenu zvezdu u 5. kolu Evrolige. Obe ekipe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imaju bilans od po jedne pobede i tri poraza.

- Očekujem jako neizvesnu utakmicu. Nijedni ni drugi nisu u sjajnom momentu. Zvezda je promenila trenera, reagovali su odmah sa nekom teškom odlukom. Zahvalili su se jednom odličnom stručnjaku, a doveli su stranca na klupu. Pitanje je sada koliko će im biti potrebna vremena da se uklopi tim - istakao je Avdalović i dodao da obe ekipe nisu u dobrom momentu pred utakmicu.

- Partizan takođe u ovaj meč ulazi posle jednog teškog poraza u ABA ligi od Mege. Očekujem da će se spremiti najbolje što mogu. Ipak to je derbi, prvi ove godine i mislim da će biti zanimljiva utakmica - rekao je trener OKK Beograda Vule Avdalović i dodao da je ovo utakmica na kojoj bi kapiten crno-belih Kevin Panter trebalo da zaigra na nivou na kojem se očekuje od njega.

- Posle celog leta gde se dovodio u priču sa nekim drugim klubovima on je na kraju ostao u Partizanu gde ne pruža dobre partije, na nivou onih od prošle sezone. Vreme je da se probudi i danas bi trebalo da bude taj dan gde bi trebalo da pokaže ko je i šta je i mislim da je ovo pravi trenutak za njega i Partizan da počnu da igraju dobro - izjavio je Avdalović.

Partizan će igrati bez Mateuša Ponitke koji ima problema sa ramenim. U sastavu Janisa Sferopulosa neće biti Branka Lazića i Nemanje Nedovića takođe zbog povreda.

- Oni su napravili širok sastav od 15 igrača gde svaki igrač može da igra. Čak ne samo i da igra nego da ima bitnu ulogu u timu. Povrede Nedovića i Lazića mislim da nisu preterano bitne s obzirom na tim koji imaju. Crvena zvezda ima kvalitetan sastav koji je možda u ovom trenutku i kvalitetniji od Partizanovog. Takođe mislim da neki igrači koji do sada nisu dobro igrali mogu da izađu u prvi plan - zaključio je Avdalović.

Prvi ovosezonski košarkaški večiti derbi igra se od 18.30 časova u Areni.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.