BERTANSOV BRAT: Ako Bilbao ne plati stižem u Beograd

Izvor: Kurir, 21.Jan.2014, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BERTANSOV BRAT: Ako Bilbao ne plati stižem u Beograd

Dairis nije precizirao da li dolazi u Partizan ili Crvenu zvezdu

Stariji brat košarkaša Partizana Davisa Bertansa Dairis najavio je da će doći u Srbiju u narednih nekoliko dana ukoliko mu Bilbao ne isplati dugovanja.

Dairis se još prošle nedelje pominjao kao pojačanje šampiona Srbije, ali je on sam demantovao da će preći u redove crno-belih. Međutim, u danu kada je trener Partizana Duško Vujošević otkrio da se za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << starijeg Bertansa interesuje i Crvena zvezda, mediji u njegovoj domovini su preneli izjavu letonskog košarkaša u kojoj najavljuje selidbu u Beograd.

“Ukoliko me Bilbao ne isplati u narednih nekoliko dana, odlazim u Beograd”, rekao je Bertans.

Stariji od braće Bertans igra na poziciji pleja i beka, na kojima su crno-beli imali problema ove sezone, posebno posle povrede Lea Vestermana, koji se još nekoliko meseci neće vraćati na teren. Zbog toga je izglednije da letonski košarkaš završi u Partizanu, nego u Crvenoj zvezdi, pošto je crveno-belima potrebno pojačanje na krilu, posle rastanka sa Blejkom Šilbom.

Takođe, izglednije je da stariji Bertans pređe u Partizan, jer bi mogao da igra u crno-belom dresu i u ABA ligi i Evroligi. S druge strane, pošto je igrao za Bilbao u Evrokupu, za Zvezdu bi mogao da igra samo u regionalnom takmičenju i nastavku sezone u domaćem prvenstvu.

Njegov mlađi brat je van terena od juna prošle godine, kada su mu stradali ligamenti kolena, a Vujošević je prošle nedelje rekao da njegov oporavak ide po planu i da će se do kraja meseca znati kada se vraća na parket.

Od početka ove sezone, Bertans je u Endesa ligi u dresu Bilbaa beležio prosečno 11,4 poena po meču, dok je u regularnom delu Evrokupa njegov prosek bio 12,2 poena po meču, 1,6 skokova i 1,1 asistencija. Na dva meča u drugoj fazi Evrokupa prosečno je beležio 12 poena i 1,5 skok.

Bilbao je nedavno upao u finansijske problem, ali je klub uprkos tome uspeo da se plasira u drugu fazu Evrokupa, a trenutno drži tek 12. poziciju u Endesa ligi sa skorom 7-9.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.