Asvel „razbijen“ za 30 minuta, Partizan naoštren pred derbi!

Izvor: Piplmetar.rs, 08.Jan.2024, 07:31

Asvel „razbijen“ za 30 minuta, Partizan naoštren pred derbi!

Košarkaši Partizana pobedili su Asvel na svom terenu rezultatom 90:77 u 18. kolu Evrolige.
Izabranici Željka Obradovića su na taj način pokazali reakciju nakon dva uzastopna poraza u ovom takmičenju i potvrdili da su spremni za gostujući evroligaški večiti derbi protiv Crvene zvezde, koji se igra u četvrtak uveče. U derbi će ući sa skorom 10-8. Asvel je sa druge strane zakucan za poslednje 18. >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << mesto sa učinkom 2-16, a posle još jedne loše predstave će se još više pojačati priče o otkazu treneru Đanmarku Poceku.

Nije se u igri Partizana večeras previše osetilo neigranje Zeka Ledeja, jer je Asvel zaista nedorastao za nivo Evrolige. Partizan je sve rešio posle prvog poluvremena, posle kog je bio na +19. Kasnije je išao i do +30, bilo je i atraktivnih poteza, pa i velikog opuštanja rezervne postave u poslednjem kvartalu, ali u svakom slučaju dobro raspoloženje navijača crno-belih večeras je na maksimumu.
Kevin Panter je predvodio domaće sa 22 poena, Anđušić je ubacio 15, Jaramaz 11, a Kaboklo je imao devet poena i pet skokova. Novajlija Džejlen Smit je debitovao sa četiri poena.
Kod Asvela, dabl-dabl Majka Skota sa 24 poena i deset skokova. Džekson je upisao 11 poena, a Lajti deset.

Kapiten Kevin Panter je sjajno krenuo i pogodio za dva, pa za tri, a Partizan je poveo 5:1. Crno-beli su odlučno ušli u meč, rešeni da što pre slome otpor Asvela i krenu ka pobedi posle dva vezana poraza u elitnom takmičenju. Panter je još jednom pogodio, upisali su se još Ponitka i Doužer, pa je posle pet minuta igre bilo 11:6.
Otišao je potom Partizan na 18:10, a onda se opustio, pa je Asvel napravio seriju 7:0, prišao na 18:17 trojkom Džeksona, posle koje je Željko Obradović zatražio tajm-aut.
Iz tajm-auta greška Pantera, pa greška Džeksona na drugoj strani, a nakog toga 3+1 Tristana Vukčevića, za 22:17 i delirijum u Areni.
Prvu četvrtinu je sa jedan od dva sa linije za slobodna bacanja zatvorio Jaramaz, za 23:17.
Jaramaz je sa pet poena u nizu otvorio drugu deonicu, odveo je Partizan na 28:17, a Poceko je bio primoran da posle svega jednog minuta zatraži tajm-aut.
Probudio se Luvavu, vezao četiri poena i nije dozvolio domaćinu da tada ode na još veću razliku, sa druge strane se upisao i Naneli, a razigrani Jaramaz je novom minijaturom, uz poene i asistencije doneo Partizanu +17 (41:24).
Do kraja prvog dela je Partizan dominantno odigrao, proradio je i Kaminski, vratio se Panter i odmah vezao pet poena, pa se na veliki odmor otišlo sa +19 (50:31).
Partizan nije popustio ni na startu treće četvrtine, pogađali su Kaboklo i Anđušić, a razlika je brzo otišla na +29 (62:33).
Panter i drugovi su nastavili da nemilice zatrpavaju koš nejakog protivnika, a nakon 30 minuta igre rezultat je bio 69:45.
Domaćin je pomislio da je sve gotovo, Asvel je poslednji period otvorio sa 11:2, došao je na -15, uz dobru rolu Majka Skota,  Željko Obradović je zvao tajm-aut, a kasnije je Anđušić trojkom zaustavio taj nalet gostiju.
Nije više Asvel imao snage, Partizan je upasivio taj napad i do kraja je rutinski i bez velike potrošnje odradio posao i upisao očekivani trijumf.
Ipak, imaće Obradovi

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.