Asano izneo prve utiske o Partizanu i Srbiji, a onda progovorio o - Milanu Stankoviću!

Izvor: Sportske.net, 10.Avg.2019, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asano izneo prve utiske o Partizanu i Srbiji, a onda progovorio o - Milanu Stankoviću!

Šta ''grobari'' mogu da očekuju od njega u nastavku sezone, koliko golova?

Ono što je Savo Milošević najavljivao na predstavljanju Takume Asana, Japanac je odmah pretvorio u delo, već na debiju protiv Malatije u četvrtak.

Ulaskom u drugom poluvremenu, Asano je značajno ubrzao igru Partizana, a sve je začinio golom i iznuđenim jedanaestercem u pobedi od 3:1.

Sjajno je dočekan od strane navijača, ali i svih u klubu, pa posle prvih nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dana u Srbiji Asano ima dosta razloga za zadovoljstvo.

Svoje prve utiske izneo je danas u razgovoru za ''Večernje novosti'', gde je priznao da je o Srbiji znao samo kroz ono što je Dragan Stojković Piksi postigao u Japanu.

''Iskreno, nisam znao ništa. Ni o Srbiji, ni o Partizanu, ni o fudbalu ovde. Smatram da je ovo izuzetna prilika za mene, da steknem iskustvo života u nepoznatoj zemlji, Beogradu.

Mnogo mi se dopada atmosfera u gradu. Posebno građevine koje reflektuju istoriju. Takvih nema u Japanu, što mi se sviđa i čini Beograd posebnim.





Dragan Stojković je izuzetno poznat u Japanu, igrao je tamo dok sam ja bio dete. Kasnije je postao trener, pa je Piksi jedino što sam znao o Srbiji do sada'', istakao je Asano.

Ističe odličan prijem na koji je naišao u novom klubu, a navijačima želi da se oduži što većim brojem golova.





''Imam mnogo ciljeva, pre svega da postignem što više golova za Partizan i što više doprinesem pobedama i u Evropi i u Srbiji, da osvajamo trofeje. Nisam odredio neku cifru, jer uvek volim da pomeram granice.







Ako stignem do 20 golova, želeću više. Do sada u sezoni nisam nikad postigao dvocifren broj golova. Voleo bih prvo deset, pa onda da bude 20, 30... Znam da će mi u tome pomoći trener Savo Milošević jer je bio sjajan golgeter. Imam priliku da mnogo naučim od njega'', naglašava Asano.

Ono što ga takođe prati od samog dolaska u Partizan, jesu komentari da svojim fizičkim izgledom i frizurom podseća na ovdašnjeg pevača Milana Stankovića. Nije mogao da izbegne pitanje na tu temu...





''Nisam znao ništa o Stankoviću dok nisam došao. Frizure su nam slične. Ne bih rekao da ličimo, mislim da je on mnogo zgodniji od mene.







Volim da pevam, slušam japansku muziku. Znam i za tradiciju da se peva u Partizanu na 'prijemnom'. Saigrači su me već pitali kad ću da zapevam. Rekao sam im da me je sramota. Možda se dogodi u Kruševcu...'', zaključio je Asano.

-
Pogledaj vesti o: Savo Milošević

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.