Andrić tragičar u porazu Partizana

Izvor: B92, 13.Dec.2014, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andrić tragičar u porazu Partizana

Košarkaši Partizana NIS poraženi su od Zadra 69:68, u dramatičnoj završnici u meču 12. kola regionalne ABA lige.

Crno-beli su gubili od početka meča, imali i 13 poena zaostatka, ali su u završnici imali šansu da izbore produžetak, koji je sa penala promašio Mihajlo Andrić.

Upravo su penali koštali Partizan pobede jer su pogodili samo 7 od 20! Crno-beli su doživeli drugi poraz u poslednja tri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kola, šesti u sezoni pa su dodatno zakomplikovali borbu za plasman u plej-of.

Andrić je na svojoj koži osetio koliko je mala razlika od junaka do tragičara, jer je sa dve trojke u poslednjem minutu omogućio Partizanu šansu da se bori za pobedu ili bar produžetak, ali na kraju nije uspeo da sam spasi crno-bele.

Tri i po sekunde pre kraja meča imao je dva slobodna bacanja za izjednačenje, pogodio je prvo, ali drugo nije prošlo kroz obruč. Meč je završio sa 9 poena.

Najefikasniji u Partizanu bio je Milan Mačvan koji je ostvario dabl-dabl sa 14 poena i 13 skokova, dok su po 11 poena dodali Dragan Milosavljević i Aleksandar Pavlović. Crno-beli su loše šutirali i za tri poena (5/26).

S druge strane, briljirao je Džejms Florens sa 25 poena (3/6 tri) uz po 4 skoka i asistencije, a njegova mini-serija od pet poena pred poslednji minut je prevagnula meč na stranu Tadra. Najbolje ga je pratio Josip Sobin sa 14 poena i 8 skokova.

Partizan ima skor 6-6, pa zaostaje dve pobede za Olimpijom, a jednu za Cedevitom, koja na mestu koje vodi u plej-of ima meč manje. Crno-beli u sledećem kolu dočekuju Budućnost.

Domaćin utakmicu koševima Sobina iz prva dva šuta, pa stiže do 4:0. Crno-beli su kao i na startu meča sa Meka Leksom tek posle četiri minuta postigli prve poena, sve do koša Milutinova, ali je Milosavljević vezao tri koša i sprečio domaćina da se rezultatski "odlepi" (10:8). Srpskog šampiona nije hteo šut za tri poena (0/4), ali su Mačvan i Milutinov koševima iz reketa to nadoknadili pa su crno-beli ostali u egalu sa domaćinom posle prvih deset minuta (15:12).

Pavlović prvom trojkom za crno-bele posle serije promašaja donosi izjednačenje, ali domaćin odličnim šutem sa poludistance i distance vraća vođstvo koje sredinom drugog perioda raste na maksimalnih devet poena razlike (30:21). Tri minuta pre poluvremena pogođeno je prvo slobodnoa bacanje na meču, Pavlović je bio siguran posle sedam promašaja oba tima. Pavlović i Milosavljević mini-serijom smanjuju na četiri poena zaostatka, ali Ramljak, Florens donose Zadru sedam poena prednosti na poluvremenu (34:27).

Crno-beli i drugo poluvreme otvara sa dosta problema u napadu, ne uspeva puna dva minuta da stigne do poena, ali je s druge strane imao dostojnog konkurenta u igračima Zadra. Konačno, na početku trećeg minuta, posle četiri uzastopne akcije u jednom napadu, Mačvan pogađa trojku.

Oba tima su promašila nekoliko šuteva za tri poena, što bolje koriste crno-beli koji smanjuju zaostatak na koš razlike (34:32). Međutim, ekipe su nastavile da se uče sa šutom u Zadru, 25 pokušaja za tri donelo je samo četiri koša.

Povremeni poeni stizali su uglavnom sa penala, pa su ekipe ostale u egalu (40:38). Ipak, u poslednjem minutu domaćin veže nekoliko dobrih napada, Florens postiže pet poena, i donosi Zadru +8 pred poslednju četvrtinu (50:42).

Zadar poslednji period otvara mini-serijom 5:0 i stiže do prve dvocifrene prednosti na meču (55:42). Dalo i Pavlović pokreću reakciju Partizana koji pravi seriju od 11 poena (55:53), i usput izbacuje iz igre jednog od ključnih igrača domaćina Josipa Sobina (14p, 8sk).

Bošnljak je polovičnim učinkom sa penala prekinuo seriju crno-belih, koji opet propuštaju šansu da se potpuno vrate u igru lako izgubljenom loptom. To kažnjava Florens sa pet vezanih poena za novu osetnu prednost Zadra (63:56).

Crno-beli su imali dosta prilika da smanje zaostatak, ali su forsirali šut za tri poena, koji ih nije išao ceo meč (4/25). To domaćin koristi te trojkom Ivanova naizgled prelama meč (65:59), ali raspoloženi Dalo i Andrić trojkom vraćaju crno-bele u život 20 sekundi pre kraja (66:64).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.