Izvor: Radio 021, 01.Mar.2021, 11:19

Andrea Trinkijeri tužio Partizan

Italijanski košarkaški trener Andrea Trinkijeri tužio je svoj bivši klub, beogradski Partizan.

Kada je Andrea Trinkijeri došao u Partizan nije postojao navijač crno-belih koji nije bio oduševljen potezom svog kluba.

Trinkijeri je posle uspešne sezone prekinute koronavirusom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << napustio klub u julu mesecu i odlučio da karijeru nastavi u minhenskom Bajernu.

Kako prenosi Mozzart, Trinkijeri je podneo tužbu protiv Partizana za isplatu razlike u ugovoru koja je nastala zbog različitog tumačenja preporuke Evrolige (organizatora Evrolige i Evrokupa) da se primanja igrača i članova stručnog štaba u poslednja dva meseca prošle sezone revidiraju s obzirom na to da se nisu igrala takmičenja zbog pandemije korona virusa.

Trinkijeri se time nije zadovoljio, već u tužbi zahteva i naplatu kompletne aktuelne sezone u kojoj je trener drugog kluba.

Naime, u ugovoru koji su potpisali Trinkijeri i Partizan, u jednoj od stavki stoji i da se klub iz Humske obavezuje da plati i porez u Italiji, čiji je Trinkijeri stanovnik i gde je dužan da plati porez.

Kao i da će, ukoliko Partizan to ne uradi do određenog roka, biti aktivirana potraživanja iz treće godine ugovora, prenosi Sportski žurnal.

Upravo to se i desilo. Partizan u dogovorenom roku nije platio deo poreza, a samim tim klauzula iz ugovora se automatski aktivirala i crno-beli su u obavezi da isplate Trinkijeriju naknade za ovu i proteklu sezonu.

Autor: B92, Sportski žurnal

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.