Analiza iz Bara: Partizan bi da mu se dodeli titula, a Zvezda da se sezona poništi

Izvor: RTS, 10.Maj.2020, 13:08

Analiza iz Bara: Partizan bi da mu se dodeli titula, a Zvezda da se sezona poništi

Trener barskog Mornara Mihailo Pavićević nije optimista kada je reč o nastavku ABA lige, i smatra da Partizan insistira na tome da mu se dodeli titula, dok Zvezda sa druge strane želi prekid i poništenje sezone, što bi je ostavilo u Evroligi.
Nastavak košarkaške sezone u Evropi je i dalje u magli, a šanse da se ona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nastavi smanjuju se iz dana u dan.

To važi i regionalnu ABA ligu, u kojoj je pre prekida ostalo da se odigra jedno kolo regularne sezone i plej-ofom dobije šampion.
Klubovi iz regiona imaju različite poglede i planove kako bi sezona trebalo da se okonča.
O tome je za podgoričku ”Pobjedu” govorio trener Mornara iz Bara Mihailo Pavićević, koji nije optimističan.
”Teško je dočekati pravedno rešenje, jer svi vuku na svoju stranu i gledaju interes. Partizan bi da mu se uvaži plasman u regularnom delu sezone i dodeli titula. Ni Zvezdi se ne igra, i ona bi da odugovlači sa rešenjem, pa da eventualno nakon proglašenja sezone nevažećom zadrži status Evroligaša. Mi i Budućnost bi da igramo, jer nam je to jedini put do titule... U svemu je najčudniji stav Cedevita Olimpije, iz koje ističu da bi igrali završnicu i tražili to mesto za Evrokup, a već su raspustili skoro celi tim”, sumirao je situaciju među ABA ligašima Pavićević.
Pavićević je kazao da su brojne organizacione nedoumice vezane za organizaciju završnice ABA lige.
”Mnogo je otvorenih pitanja, oko potencijalnih karantina, putovanja, obezbeđivanja testova za igrače, dolaska stranih igrača... Naravno i ugovora, jer kako bi neki igrači igrali ako su već potpisali za druge timove? To za nas nije problem, ali jeste za druge. Sve to me ne čini optimistom”, rekao je Pavićević.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Evroliga

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.