Amerikanac nestao, Partizan favorit u Evrokupu?!

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2019, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanac "nestao", Partizan favorit u Evrokupu?!

Rejer u problemu, tim iz Venecije ceni večerašnjeg rivala. Ko je italijanski šampion?

Partizan otvara evropsku sezonu večeras u Mestreu kod Venecije, rival u Evrokupu je italijanski šampion Rejer Umana. Tim iz Venecije se prošle godine dokopao druge titule u tri sezone, dobili su Sasari u "majstorici", ali ne igraju Evroligu, pošto Armani ima "A" licencu.

Radi se o timu sa tradicijom, koji poslednjih godina igra sa istom ekipom, imaju već par takmičarskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << utakmica, pobedu na domaćem terenu i vikend poraz od Fortituda u Bolonji.

"Počinjemo sa takmičenjem u kome ima dosta sjajnih timova, grupa nam je veoma jaka. Stiže nam Partizan, po meni to je jedna od boljih ekipa, dobro sklopljena sa sjajnim trenerom. Imaju jaku klupu, igrače koji su nastupali u Evroligi, Srbi su jedan od favorita da stignu do kraja takmičenja", kaže trener Valter Di Rafaele.

Domaćin ima problem, Džulijan Stoun nije bio u ekipi u Bolonji, šuška se da želi u NBA ligu, iako imao ugovor. Sa njim se to dešavalo pre dve godine, kada se vratio u Ameriku i zaigrao za Šarlot.

"Videćemo koga imam na raspolaganju, idemo napred, početak je sezone, moguće su promene. Mi smo uvek tim, to nam je najveća snaga. Očekujem veliku bitku pod koševima, dosta kontakta, da bismo pobedili moraćemo da igramo bolje nego u prva dva meča šampionata", dodao je trener tima sa severa Italije.

Inače, petorka je američka, Ostin Daj je igrao za Pistonse, Reptorse, Sparse, Atlantu, sećate ga se iz Galatasaraja, veoma iskusno visoko krilo. Tu je i Mičel Vat, još jedan adut pod košem, ovo će mu biti treća sezona u Rejeru.

Novi igrač je bek Džeremi Čapel, dugo u Evropi, tri sezone u Italiji, igrao je u Turskoj i Rusiji, kapiten Bramos je dugo u klubu, ranije u Panatinaikosu, čovek sa mnogo trofeja u karijeri, igrao je i u Španiji, on je Grk, ali rođen u Americi, gde je i studirao, ima dvojno državljanstvo. U petorci je i Argentinac Filoj, još jedan iskusan igrač, u Italiji čitavu karijeru, on je stigao, odnosno vratio se iz Avelina.

Od poznatijih igrača tu su Slovenac Vidmar, olimpijski šampion sa svojom zemljom, koji je bio u Feneru svojevremeno, Nigerijac Ajk Udano, i on je pojačanje, iz Avelina, De Nikolao i Tonut su bivši reprezentativci Italije, i oni su dugo u klubu.

Partizanov rival je tim koji igra dugo zajedno, jaki su na domaćem terenu, biće ovo pravi ispit za crno-bele, meč u Mestreu počinje u 21 čas, prenos je na Sport Klubu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Evrokup - Ulog još veći, koliko mogu "crno-beli, pokažite nam kroz FANTAZI!

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2019

Danas počinje drugo po važnosti klupsko takmičenje u Evropi. Partizan nišani finale i Evroligu, mi smo vam pripremili fantazi...Košarkaška sezona je počela u većem delu Evrope, pa je došao red da se sa takmičenjem krene i na međunarodnom nivou...Evroliga i Evrokup počinju ove nedelje, večeras...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.