Afera Agrobanka: Policija ispituje Dragana Đurića!

Izvor: Kurir, 31.Avg.2012, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afera Agrobanka: Policija ispituje Dragana Đurića!

„Zekstra grupa“, čiji je većinski vlasnik Dragan Đurić, uzela kredit vredan između sedam i 10 miliona evra koji još nije vraćen

BEOGRAD - Agrobanka svima davala kredite!

Policija proverava dokumentaciju kompanije „Zekstra“, čiji je većinski vlasnik Dragan Đurić, predsednik FK Partizan, zbog sumnje da je ta firma umešana u aferu „Agrobanka“, saznaje Kurir. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Policija, kako saznajemo, češlja poslovanje firmi „Novitet“, „Dunavka“ i „Zekstra“, koje posluju u okviru „Zekstra grupe“.

- Oni su od Agrobanke uzeli kredit vredan između sedam i 10 miliona evra koji nisu vratili. Poslovni papiri o saradnji banke i Đurićeve kompanije već su u istrazi i stručnjaci za finansijski kriminal ih detaljno proučavaju - kaže naš sagovornik iz istrage.

Inače, kao što je Kurir već pisao, kompanija „Zekstra grupa“ jedan je od sponzora FK Partizan, koji je uzimao kredite od Agrobanke.

- Fudbalski klub Partizan je od ove banke dobio četiri kredita. Tri kredita su vraćena, a četvrti se otplaćuje po ugovoru. Osim kredita, imali su ugovor o sponzorstvu - kaže sagovornik Kurira.

U istrazi navode da bi Dragan Đurić uskoro mogao biti pozvan na razgovor u policiju.

- To ne znači da je on osumnjičen ili bilo šta slično. Jednostavno, moramo da razmrsimo klupko svih zloupotreba u Agrobanci, pa će možda biti neophodno da razgovaramo s njim u vezi sa „Zekstrom“, ali i u vezi s kreditima koje je dobio FK Partizan - kažu u istrazi.

Inače, prema podacima Narodne banke Srbije, kompanija „Zekstra grupa“ je u blokadi od 21. avgusta ove godine zbog neizmirenog duga u iznosu od 18,3 miliona dinara.

Đurić: Ne mogu o tome

Dragan Đurić juče je odbio da komentariše saznanja Kurira.

- Ne mogu da pričam o tome. Zovite službu za odnose s javnošću kompanije - rekao je kratko Đurić.

U službi za odnose s javnošću rečeno nam je da će nam odgovor na pitanje poslati i-mejlom, ali to nisu učinili do zaključenja ovog broja Kurira.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

AFERA AGROBANKA: Policija ispituje Đurića

Izvor: Telegraf.rs, 31.Avg.2012

- Ne znači da je vlasnik "Zekstre" osumnjičen, jednostavno moramo da razmrsimo klupko svih zloupotreba u "Agrobanci", pa će možda biti neophodno da razgovaramo s njim u vezi sa kompanijom, ali i u vezi s kreditima koje je dobio FK Partizan - kažu u istrazi

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.