AZ Alkmar ponizio Astanu, Ferencvaroš šokirao CSKA

Izvor: B92, 25.Okt.2019, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AZ Alkmar ponizio Astanu, Ferencvaroš šokirao CSKA

Fudbaleri AZ Alkmara savladali su Astanu sa ubedljivih 6:0 u 3. kolu grupe L u Ligi Evrope.

Ovom pobedom su fudbaleri Alkmara skočili na poziciju dva, pošto je Partizan na svom terenu poražen rezultatom 1:0 od Mančester junajteda.

Holandski tim je sjajno odigrao ovu utakmicu, uspeli su da postignu čak 6 golova i da u potpunosti ponize goste iz Kazahstana.

Do vođstva je AZ došao tek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pred kraj prvog poluvremena, tačnije u 38. minutu kada je Kopmajners realizovao jedanaesterac, ali to AZ–u nije bilo dovoljno, pa je Boadu 5 minuta kasnije uvećao prednost.

Na naredni gol se čekalo sve do 77. minuta, a tada je Stengs bio precizan i bilo je više nego jasno da će se Astana ubedljivo poražena vratiti kući. Posle 6 minuta, dosuđen je novi jedanaesterac za AZ i ponovo je Kopmajners postigao pogodak.

To nije bilo sve. Samo dva minuta posle ovog pogotka, Sugavara je povisio prednost na 5:0, a Idrisi je u drugom minutu nadoknade postavio konačnih, AZ Alkmar 6 – Astana 0.

Vulverhempton je napravio veliki preokret i savladao Slovan u Bratislavi. Slovačka ekipa je već u 11. minutu utakmice stigla do vođstva, kada je Sporar postigao gol posle kontra napada i navijači su bili u fazi ekstaze.

Tim rezultatom se otišlo u svlačionice, a po povratku na teren engleski predstavnik je "blic krigom" uspeo da napravi totalni preokret i da osvoji nova tri boda. Prvo je Roman Sajs u 58. minutu doneo izjednačenje, a Raul Himenes svega 5 minuta kasnije, sa bele tačke, postiže novi pogodak za ekipu Vulverhemptona.

U isto vreme, snage su odmerile ekipe Bešiktaša i Brage. Braga je preko Horte povela u 35. minutu, a Bešiktaš stigao do izjednačenja u 71. minutu preko Najira.

Svega nekoliko minuta potom, dosuđen je penal za domaći tim, ali je Adem Ljajić bio neprecizan.

Braga je to umela da kazni, pa je golom Vilsona Eduarda odnela bodove iz Istanbula.

Bašakšehir je ostvario novu pobedu u grupi J, pošto su golom Kahvečija u 79. minutu utakmice pobedili Volfsberger. Ipak, najzanimljivije je bilo u Rimu, gde je Roma dočekala ekipu Borusije iz Menhengladbaha.

Preko Zaniola je "Vučica" stigla do prednosti u 32. minutu i kada se činilo da će upisati novu pobedu usledio je pravi šok. U sam smiraj utakmice, tačnije u petom minutu sudijske nadoknade, dosuđen je penal za Borusiju, a realizovao ga je kapiten Lars Štindl.

Jako uzbudljivo je bilo u Francuskoj, gde je Sent Etjen dočekao ekipu Oleksandrije. Tu smo videli dva pogotka koja je postigao Gabriel, jedan u 8. minutu kada je Sent Etjen i poveo, da bi samo 6 minuta kasnije zatresao i sopstvenu mrežu.

Do kraja susreta nije bilo pogodaka, pa smo videli podelu bodova.

Utakmica između Genta i Volfsburga bila je prepuna uzbudljivosti. Čak 4 pogotka u remiju belgijske i nemačke ekipe priredilo je sjajnu fudbalsku predstavu. Veghorst je već u 3. minutu doneo vođstvo Volfsburgu, a prednost je udvostručio Žoao Viktor u 26.

Iako se činilo da je pobednik rešen, Jaremčuk nije delio to mišljenje, pa je golovima u 41. i 84. minutu poravnao rezultat i doneo bod Gentu.

Espanjol je pobedio Ludogorec u Bugarskoj minimalnim rezultatom, iako su bili primorani da utakmicu završe sa igračem manje, pošto je Lopes u 88. minutu zaradio drugi žuti karton.

Do ove pobede stigli su zahvaljujući golu Kampusana već u 13. minutu susreta.

Mađarski Ferencvaroš je šokirao Moskvu savladavši CSKA golom Ronalda Vargasa u 86. minutu susreta.CSKA je imao čak 20 šuteva na gol Ferencvaroša, imao i nekoliko jako lepih prilika za vođstvo, ali neiskorišćene šanse su ih skupo koštale.

Porto i Rendžers su ukrstili snage u okviru grupe G, a taj meč je završen bez pobednika, rezultatom 1:1. Oba pogotka videli smo u prvih 45 minuta, tačnije u drugom delu prvog poluvremena.

Igrači iz Portugala su preko Dijasa poveli u 36. minutu susreta, a samo 8 minuta kasnije, Morelos je doneo izjednačenje i ispostaviće se bod ekipi Rendžersa.

Jang Bojs je bez većih problema pobedio holandski Fejnord sa 2:0. Jang Bojs je oba pogotka postigao u prvom poluvremenu i oba sa bele tačke. Za prvi je bio zaslužan Asale u 14. minutu, a za drugi Nsame 14 minuta kasnije.

Jedini meč grupe A u terminu od 18:55 odigrali su Karabag i APOEL i ta utakmica nije izneverila. Posle 13 minuta fudbala Kintana je domaćina doveo do prednosti od 1:0, a do kraja poluvremena viđena je prava ludnica.

Prvo je Joanu u 29. minutu izjednačio, a zatim je Halenijus u 44. postigao i drugi gol kako bi doneo veliki preokret gostima sa Kipra. Ipak, ovo nije bio konačan rezultat, pošto je Aitlon u 58. minutu utakmice postigao drugi gol, pa su bodovi podeljeni.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.