Izvor: Piplmetar.rs, 28.Jun.2023, 22:30

ARKUS: “Lepo je sve smišljeno: muž vodi Partizan, žena savez, sudije treba da delegira partizanovac, a trener…“

Asocijacija rukometnih klubova Super lige (ARKUS) navela je danas u saopštenju da je „svedok lošeg odnosa i samovolje“ Rukometnog saveza Srbije prema klubovima i „najelitnijem takmičenju u Srbiji“ ARKUS ligi.
„Već pune četiri sezone takmičenje Super lige vodi i organizuje ARKUS, te je i sam naziv ARKUS liga postao veoma prepoznatljiv i pozitivan brend, jer je po mišljenju svih aktera to trenutno najpozitivnija stvar u srpskom rukometu“, navodi se u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs <<
ARKUS je navela da je svedok „samovolje i veoma lošeg odnosa predsednice Rukometnog savez Srbije, Milene Delić i njenog supruga Radosava Šljivančanina prema klubovima, koji učestvuju u najelitnijem takmičenju u Srbiji“.
„Suprug predsednice saveza je pre nedelju dana postao predsednik skupštine RK „Partizan“, a odmah nakon toga je krenuo u proces „apsolutne privatizacije i disciplinovanja“ rukometnog saveza i super lige“, dodaje se u saopštenju.
ARKUS je naveo i da rukovodstvo koje u petak izabrano na Izbornoj skupštini „definitivno nije po volji, pa se po hitnom postupku krenulo sa pretnjama i zastrašivanjem klubova“.
ARKUS je optužio generalnog sekretara RSS Svetozara Stankovića da „nervoznim i bahatim ponašanjem“ pokušava da opravda odluku da savez upravlja ligom, „što nije slučaj ni u jednoj rukometno razvijenoj zemlji“.
„Lepo je sve smišljeno: muž vodi Partizan, žena savez, sudije treba da delegira radnik saveza Partizanovac, trener Partizana treba da postane još jedan od zaposlenih saveza, pa je idealan trenutak da se i liga vrati u savez“, stoji u saopštenju.
ARKUS j

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.