“AJMO MILIVOJE” Na današnji dan Partizan stigao do plasmana u Ligu šampiona

Izvor: 011vodič.com, 27.Avg.2019, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“AJMO MILIVOJE” Na današnji dan Partizan stigao do plasmana u Ligu šampiona

– ‘Ajmo Milivoje, ‘ajmo Milivoje… Goooooooool! Partizan je u Ligi šampiona – orilo se tada nacionalnom televizijom iz grla Predraga Strajnića. Crno-beli su tog 28. avgusta 2003. godine došli do jednog od najvećih uspeha u bližoj prošlosti.
Kladionica MaxBet nudi kvotu 3,00 na pobedu Partizana protiv Moldea u plej-ofu za LE.
Dugo je neka ekipa iz Srbije, tada SCG, čekala na plasman u >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Ligu šampiona. Posle 13 godina, to je pošlo za ruku timu iz Humske, prvi put u istoriji. Retko ko je posle beogradskih 0:1 za Engleze verovao da je četa Lotara Mateusa kadra da eliminiše ekipu čiji dres su nosili sve sami velikani svetskog fudbala – Alana Širera, Noberta Solana, Džonatana Vudgejta,  Šeja Givena… Ipak, čuda se dešavaju. Desilo se i ono na “Sent Džejms parku”.
Njukasl je u Beogradu slavio golom Solana, 13. avgusta. Revanš je bio dve nedelje kasnije. “Svrake” su verovale da je revanš samo rutina, ali kada je Ivica Iliev u 50. minutu savladao Šaja Givena, navijačima Njukasla uopšte nije bilo prijatno. Sa druge strane, ekipa koja nije imala šta da izgubi, junački se borila do kraja. Do penal serije.
Krenulo je promašiajima, na obe strane. Alan Širer i Kiron Dajer nisu bili precizni za domaćina, Nikola Malbaša za Partizan, a onda je ka “panelu” krenuo Albert Nađ. Crno-beli su poveli! To je, izgleda, dodatno šokiralo englesku ekipu, pa je promašio i Dđonatan Vudgejt, ali tim iz Humske, odnosno Milan Stojanoski, nije iskoristio poklon.
Ameobi Šola je u četvrtoj seriji savladao Ivicu Kralja, pa je sve bilo “na početku”. Loptu je uzeo Damir Čakar i hladnokrvno je poslao u mrežu, isto kao i Lua Lua u petoj seriji… Priliku da reši meč i postane apsolutni heroj dobio je Ivica Iliev, strelac jedinog pogotka na “Sent Džejms parku”. Ipak, promašio je…
Krenula je šesta serija. Dženas je pogodio za domaće, Saša Ilić za goste. Usledili su trenuci za infarkt. Aron Hjuz je uzeo zalet i – promašio! Partizan je imao priliku da reši meč. Odgovornost je bila na legendarnom Milivoju Ćirkoviću…. Sve ostalo je istorija.
U Humskoj je kasnije prvi put zatresla “mušema”, u Humskoj su te sezone gostovali najveći – Real Madrid, Olimpij iz Marselja i Porto. Te godine Portugalci su osvojili Ligu šampiona, a Francuzi Ligu Evrope. Četa Lotara Mateusa kod kuće nije izgubila nijedan duel, ali je sa tri osvojena boda zauzela poslednje mesto u Grupi F.
Crno-beli su uspeh ponovili i 2010. još jednim plasmanom u društvo najbolji. Danas, 16 godina od najvećeg upseha crno-belih u novijoj istoriji Crvena zvezda ima priliku da ostvari isti rezultat. Na stadion “Rajko Mitić” stiže Jang Bojs. U 21:00 čas kreće Zvezdina poslednja bitka za Ligu šampiona.
Da li će i crveno-beli da slave isti “praznik” kao crno-beli?


The post “AJMO MILIVOJE” Na današnji dan Partizan stigao do plasmana u Ligu šampiona appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AJMO MILIVOJE: Partizan pre 16 godina posle penala šokirao Njukasl i ušao u Ligu šampiona! VIDEO

Izvor: Kurir, 27.Avg.2019

Jedan je Vest Taribo, Šaj Given je sada zarib'o, orilo se ulicama Beograda u kasnim večernjim satima pre tačno 16 godina.

Nastavak na Kurir...

NA POBEDU! PARTIZAN NAPADA LIGU EVROPE Bojan Ostojić: Očekuje nas dosta težak posao

Izvor: Kurir, 28.Avg.2019, 00:45

Napad na Ligu Evrope Crno-beli jači za štopera Bojana Ostojića u sutrašnjem (19.00) revanšu plej-ofa protiv Moldea na severu Evrope

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.