ABA (trenutno): Solnok - Partizan 58:57

Izvor: Mondo, 16.Dec.2012, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA (trenutno): Solnok - Partizan 58:57

Partizan značajno smanji prednost Solnoka u trećoj četvrtini. Bertans pogodio trojku. Gordon vezao nekoliko poena. Mađarski tim stao šut.

Upozoravao je Duško Vujošević pre gostovanja u Mađarskoj da Solnok nije naivna ekipa i da poslednje mesto u ABA ligi nije prava slika vrednosti te ekipe.

Bio je više nego u pravu.

Solnok vodi protiv Partizana posle prve tri četvrtine: 54:52 (26:17, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 21:18, 7:17) u 13. kolu ABA lige.

Imao je velike probleme Partizan u odbrani, ali i oprganizaciji napada. Brzo je Solnok stekao solidnu prednost (10:3), a do kraja prve četvrtine je uvećao. Pogađali su iz daljine Bader, Nemet dva puta, Fodor...

U Partizanu najborbeniji i najmotivisaniji Dru Gordon, koji je sprečio realizaciju dve kontre domaćina spektakularnim "rampama".

Nastavio je Solnok da "sipa" iz daljine i u drugoj četvrtini. U prvih 20 minuta mađarski tim je ubacio sedam trojki iz devet pokušaja! Sa druge strane, Partizan nijednu iz šest pokušaja!

Naravno, nije to jedini uzrok ovolike razlike. Nije dobro Partizan zatvarao reket, nije pogašao sa distance, promašivao je sa distance i stara boljka - izzgubljene lopte.

Dru Gordon je obeležio i kraj prvog poluvremena, novim sjajnim potezom - zakucavanjem preko ruke protivničkog igrača. Gordon je prvi deo završio sa devet poena, pet skokova i dve blokade. Jedini minus su mu tri promašena bacanja.

Partizan je u trećoj četvrtini bio bez poena gotovo tri minuta, ali je Davis Nertans konačno postigao prvu trojku za crno-bele. Potom je odlični Dru Gordon vezao četiri poena, i crno-beli su počeli da spuštaju razliku.

Igrači Solnoka su pravili raznorazne gluposti u napadu, prodavali lopte, a što je najvažnije stao ih je šut. Samo sedam poena postigao je mađarski tim u trećem delu igre.

Partizan je to iskoristio i približio se domaćinu!

REZULTATI 13. KOLA:

Split - Zadar 75:78

Crvena zvezda Diva - Radnički 87:73

MZT Skoplje - Krka 92:88

Igokea - Cibona 94:88

U nedelju:

Solnok - Partizan (u toku)

U ponedeljak:

Cedevita - Široki 18.30

Olimpija - Budućnost 20.30

TABELA: Igokea 11-2, Partizan mt:s 9-3, Crvena zvezda Diva 8-5, Budućnost 7-5, Cedevita 7-5, Radnički 7-6, MZT Skoplje 7-6, Olimpija 6-6, Cibona 5-8, Krka 5-8, Split 5-8, Zadar 5-8, Široki 4-8, Solnok 2-10.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA (trenutno): Solnok - Partizan 56:57

Izvor: Mondo, 16.Dec.2012

Partizan značajno smanji prednost Solnoka u trećoj četvrtini. Bertans pogodio trojku. Gordon vezao nekoliko poena. Mađarski tim stao šut...Upozoravao je Duško Vujošević pre gostovanja u Mađarskoj da Solnok nije naivna ekipa i da poslednje mesto u ABA ligi nije prava slika vrednosti te ekipe...Bio...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.