ABA: Zadar desetkovan protiv Partizana?

Izvor: Mondo, 25.Sep.2012, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Zadar desetkovan protiv Partizana?

Novu sezonu regionalne lige otvaraju Partizan i Zadar. Gosti iz Hrvatske u problemima zbog bolesti i povreda, možda će tražiti odlaganje. Dino Rađa učio zadarske centre.

Sitno se broji do početka nove košarkaške sezone u regionalnoj ligi koja bi mogla da protekne u znaku srpskih klubova. Crvena zvezda Beograd Diva se izuzetno pojačala, isto važi i za kragujevački Radnički, a Partizan mt:s će sa iskusnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Duškom Vujoševićem, ali i mladim timom, probati da sačuva pozicije koje godinama ima u regionu.

Novu sezonu otvoriće upravo srpski šampion protiv Zadra, koji prošle sezone nije bio učesnik Jadranske, odnosno ABA lige.

I Zadrani imaju mlad tim, većina imena nisu preterano poznata srpskoj košarkaškoj javnosti (izuzeci su, recimo, Bariša Krasić, Franko Kaštropil, Goran Vrbanc...). U predvečerje otvaranja sezone, odnosno dolaska u Beograd, Zadrani imaju kadrovskih problema. Ekipu je "pokosio" virus (Ive Ivanov, Marko Ramljak, Ante Delaš, Goran Vrbanc i Toni Prostran), a na poslednjoj pripremnoj utakmici protiv ruskog drugoligaša Univerzitet Surguta povredio se Bariša Krasić.

Hrvatski Tportal je objavio da u Zadru čak razmatraju mogućnost da traže odlaganje meča sa Partizanom.

Mediji u Hrvatskoj objavili su i da je pred start sezone Zadar promenio prvog plejmejkera. Geri Irvin je napustio klub, a da novi plejmejker biće 22-godišnji Amerikanac Čejson Alen.

Trener Zadra Ante Nazor nada se da će Alen pokazati više od njegovog prethodnika Irvina oko koga je planirao da gradi ceo sistem igre, ali se u njega razočarao.

Pred utakmicu sa Partizanom, košarkaši Zadra su imali uvaženog gosta - Dina Rađu, koji je posetu primorskom gradu iskoristio i da centrima tima prenese neka svoja bogata znanja.

Utakmica Partizan mt:s - Zadar trebalo bi da bude odigrana u petak, 28. septembra, od 20 časova u hali "Pionir".

(MONDO - foto: Tportal.hr)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.