ABA: Ubedljiv poraz Partizana

Izvor: B92, 19.Okt.2014, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Ubedljiv poraz Partizana

Košarkaši Partizana doživeli su treći uzastopni poraz u ABA ligi, pošto su u meču četvrtog kola izgubili od Olimpije u gostima sa 87:58.

’Zmajčeke’, koji sada imaju skor 3-1, izuzetno je služio šut za tri poena, u prvom poluvremenu šutirali su 8-12 (na kraju 13-24) i stvorili su 12 poena viška (45:33). Partizan je teško dolazio do poena iz reketa u kojem je Begić bio superioran (šest rampi), a početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslednje deonice domaći su stekli i 20 poena viška, posle čega su lako priveli meč kraju.

Utakmicu je obeležio i neverovatan pogodak Blaža Mahkovica sredinom poslednje deonice – lopta je izlazila u aut iza koša, Mahkovic je iza leđa bacio loptu u visokom luku ne bi li je vratio u teren, a ona je prošla kroz obruč.

Upravo je Mahkovic sa 19 poena bio najefikasniji u Olimpiji, uz 5 ukradenih lopti, Sasu Salin imao je 10 poena, 5 skokova i 3 asistencije, Mirza Begić dodao je 7 poena, 5 skokova i spomenutih 6 blokada.

Kod Partizana je Edo Murić upisao 17 poena (6-17 iz igre) i 6 asistencija, Đorđe Gagić upisao je 14 poena (4-8 iz igre) i 10 skokova, a Nikola Milutinov zabeležio je 18 poena i 8 skokova.

Luka Bogdanović na terenu je proveo samo minut i 22 sekunde, a u zvaničnim utakmicama debitovao je Grk Kuzeloglu, koji je dobio priliku u završnici.

Crno-bele u sredu u Pioniru očekuje meč sa Banvitom u drugom kolu Evrokupa, a tada će debitovati novo pojačanje Milan Mačvan. U ABA ligi sledeći ispit za Partizan jeste duel sa Metalcem kod kuće.

Murić je na početku ubacio pet poena, Gagić je imao lepo zakucavanje, ali je Olimpija vodila zahvaljujući trojkama Nikolova i Salina – 8:7.

Timovi su se smenjivali u vođstvu – Partizan je bio solidan u napadu, ali su izgubljene lopte bile problem. Upravo posle jedne je Mahković zakucao loptu u kontri za vođstvo Olimpije 17:13 i tajm aut crno-belih.

Vodila je Olimpija i sa šest poena razlike, Bezbradica je potom vezao pet poena i doveo Partizan na -2, ali je Omić u poslednjoj sekundi pogodio za 22:18 na kraju prve četvrtine.

Domaći su nastavili da stvaraju otvorene pozicije za šut za tri poena – pogodili su Marineli i Hrovat za +6, ali je Partizan sa druge strane bio odličan u ofanzivnom skoku i zahvaljujući Gagiću je držao priključak.

Obe ekipe napravile su po nekoliko grešaka u napadu, Olimpija je čuvala prednost, a sredinom drugog perioda Marinović je pogodio trojku za 35:28.

Crno-beli su zonom u dobroj meri osujetili napad Olimpije, ali to nisu u dovoljnoj meri iskoristili u napadu kako bi smanjili prednost. Ipak, Ljubljančani su se navikli na tu vrstu odbrane, nastavili su da pogađaju trojke, pa su posle koševa Nikolova i Salina na poluvreme otišli sa 12 poena viška – 45:33.

Na početku drugog poluvremena i jedni i drugi su teško pronalazili put do koša – Olimpija je dala četiri poena i stigla do +16, a Partizan je post od četiri minuta prekinuo zakucavanjem Gagića za 49:35.

Uprkos tom košu, ekipa Duška Vujoševića teško je dolazila do poena iz reketa, pošto je Begić bio neprelazan (šest rampi). Ubrzo je Olimpija stigla i do 17 poena viška – Partizan je u dva navrata vezao po četiri poena, ali su domaći trojkama Horvata i Salina čuvali +17, koliko je i bilo na kraju trećeg perioda (62:45).

Tri vezane izgubljene lopte Partizana i laki poeni iz kontre Olimpije definitivno su odlučili meč, a do kraja su Ljubljančani rutinski priveli meč kraju, uz koš koji će se dugo prepričavati i koji je podigao publiku na noge - lopta je izlazila u aut iza koša, Mahkovic je bacio loptu u visokom luku ne bi li je vratio u teren, a ona je prošla kroz obruč.

Do kraja je Olimpija dodatno uvećala prednost i ostvarila je veoma ubedljivu pobedu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA: Olimpija - Partizan NIS 87:58 (KRAJ)

Izvor: Sportal.rs, 19.Okt.2014

Košarkaši Partizana gostuju Olimpiji u okviru 4. kola ABA lige. Posle tri uzastopna poraza (Cedevita, Krka, Lijetuvos) učenici Duška Vujoševića pokušaće da poprave utisak u Ljubljani, protiv ekipe koja je odlično počela sezonu, pobedivši u uvodna dva kola regionalnog takmičenja, uz očekivan...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.