ABA Superkup: Partizan bolji od Cibone uz maestralnu partiju Gosa, FMP poražen od Igokee

Izvor: BKTV News, 21.Sep.2017, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA Superkup: Partizan bolji od Cibone uz maestralnu partiju Gosa, FMP poražen od Igokee

U iščekivanju polufinalnih duela na Superkupu ABA lige koji su na programu u petak i u kojima će snage odmeriti Cedevita i Mega, odnosno Mornar i Budućnost, odigrani su mečevi poraženih u četvrtfinalu.

Partizan je pobedio Cibonu sa 83:76, a Igokea je bila bolja od FMP-a sa 80:71.

Naravno, mnogo veću pažnju je privukao okršaj Cibone i Partizana. Bez obzira što se radilo o meču koji je bio prijateljskog, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ili ti kontrolnog karaktera, u duelima Partizana i Cibone stvar prestiža je negovana decenijama i svaka utakmica je rezultatski značajna, a pobeda ima posebnu vrednost.

Ljubitelji košarke imali su priliku da gledaju čudan meč. Izabranici Slobodana Subotića su sjajno otvorili utakmicu i za tili čas pobegli na 12:0. Partizan je prve poene postigao posle četiri minuta igre, a zatim uzvratio istom merom i dobio prvu deonicu sa 18:17. Druga deonica je denela igru sa mnogo grešaka, po principu poen za poen i sa mnogo pokušaja za tri poena. Na odmor, Partizan je otišao sa viškom od 41:40.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku meča. Bilo je lepih poteza, ali i dosta grešaka na obe strane. Bilo je evidentno da će do pobede stići tim koji bude mirniji, preciznije rečeno, tim koji manje bude grešio. Ispostavilo se da je to bila ekipa Partizana.

Centralna figura meča bio je Najdžel Vililijams Gos koji je ubacio 30 poena. Podršku su mu pružili Vanja Mainković sa 13 i Marko Čakarević sa 13 poena. Kod Cibone, najefikasniji je bio Amerikanac Klivlend Melvin sa 25, odnosno Josip Bilanovac sa 12 poena.

U prvom meču Igokea je pobedila FMP sa 80:71.

Prevagu na tasu Igokee doneli su Vuk Radivojević sa 21 i Nikola Jevtović koji je ubacio 11 poena. S druge strane bolji od ostalih u sastavu tima iz Železnika bili su Filip Čović sa 18 i Marko Jeremić sa 13 poena.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.